George Simion face declarația după ce, în ziua moțiunii, susține că a depus la DNA mai multe înregistrări în care membri ai PNL negociau cu membri AUR și le cereau acestora să nu voteze moțiunea în schimbul unor beneficii sau funcții.

Retagerea moțiunii în schimbul unor beneficii

Liderul AUR susține că a vorbit cu Rareș Bogdan și că acesta i-ar fi spus că nu e bine să se bage în Congresul PNL:

”Ne-a sunat și Rareș Bogdan cu ”Hai că o rezolvăm”, că ”Nu e bine, de ce vă băgați voi acum în Congresul PNL? Retrageți-vă moțiunea”. Era șocat că nu le-am cerut nimic. I-am zis că ne deranjează faptul că spui că suntem cu extrema dreaptă. Și i-am zis, vezi că facem parte dintr-o zonă a conservatorilor”, a declarat George Simion, miercuri seară, la România TV.

Moțiunea de cenzură și demiterea lui Florin Cîțu

Guvernul condus de Florin Cîţu, preşedintele PNL, a fost demis prin moţiune de cenzură. Marţi, 5 octombrie, s-a votat, în plenul reunit al Parlamentului, moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu.

Numărarea voturilor exprimate de senatori şi deputaţi s-a încheiat, iar rezultatul este unul clar: Guvernul României a fost demis. După ce au fost numărate voturile exprimate astăzi de senatori şi deputaţi, a rezultat că 281 de parlamentari au votat pentru demiterea Guvernului Florin Cîţu.

Mai exact, pentru moţiunea de cenzură au votat 281 de parlamentari din cei 318 prezenţi. Cei de la PNL şi UDMR s-au aflat în sală, însă nu au votat.

Numărul minim necesar de voturi pentru demiterea Guvernului era de 234. Calculele matematice dinaintea moţiunii indicau faptul că PSD, USR şi AUR, partidele care au anunţat că vor vota în favoarea moţiunii au împreună cel puţin 280 de voturi.