Acuzații fără precedent la adresa Guvernului. Copreşedintele AUR, George Simion face o serie de dezvăluiri extrem de dure. Potrivit acestuia, membrii formaţiunii depun o sesizare la DNA cu privire la faptul că PNL ar fi încercat să cumpere parlamentarii AUR să nu se prezinte la votul pe moţiunea de cenzură, care urmează să fie dat marţi în Parlament.

Totodată, acesta a mai subliniat faptul că deține și o serie de probe, iar colegii săi au pornit deja către DNA. În ceea ce privește modul de cumpărare al parlamentarilor, Simion susține că a fost vorba despr șantaj cu mită, cu diferite funcții.

„Au încercat cei de la PNL să ne cumpere Parlamentari să nu se prezinte la moţiunea de cenzură. Avem şi nişte probe, sunt colegii mei în drum spre DNA. (…) S-a încercat cu şantaj cu mită, cu diferite funcţii”, a spus George Simion la Gold FM.

În același timp, copreședintele AUR susține că primește mai multe mesaje, adăugând că nu înțelege de lumea nu acceptă faptul că parlamentarii AUR nu sunt de vânzare.

„Nu pentru a ne vinde ne-au trimis românii în Parlament. Şi acum primesc diferite mesaje, nu suntem de vânzare asta nu înţeleg”, spune copreşedintele AUR.

Dezvăluiri fără precedent despre PNL

„După o sa dăm către români să vadă şi ei, discuţiile sunt cât se poate de clare”. Totodată, el a mai menționat că o parte din parlamentarii care îl susţin pe fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, ar fi fost potoliţi. „Cum i-au potolit? Le-au oferit avantaj, funcţii poate bani”, a completat Simion.

Amintim faptul că USR-PLUS susține moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului. Vicepreşedintele USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, susține că premierul Florin Cîţu va fi demis prin moţiunea de cenzură care va fi supusă votului, marţi, în Parlament.

„În momentul ăsta, când e o diferenţă aşa de mare, de peste 50 de voturi, nu se mai poate face nimic, dacă toate partidele se ţin de cuvânt”, afirmă el.

Totodată, el a mai subliniat faptul că este sigur că premierul Florin Cîţu va fi demis prin moţiunea de cenzură de marţi.

„Eu estimez că mâine aflăm cu câte voturi a fost demis Florin Cîţu, pentru că în momentul ăsta sunt trei partide care au spus că votează moţiunea: USR PLUS, AUR şi PSD. În total, avem 280 de parlamentari, nu mai pun la socoteală câţiva parlamentari neafiliaţi, poate şi de la minorităţi unu-doi, poate şi de la PNL, de ce nu, unu-doi. În momentul ăsta, când e o diferenţă aşa de mare, de peste 50 de voturi, nu se mai poate face nimic, dacă toate partidele se ţin de cuvânt”, a susţinut el.