Cei de la PNL s-au întrunit astăzi, în ședință, și au stabilit că vor merge, mâine, la ședința de plen, când va fi votată moțiunea de cenzură, însă nu vor participa la votul propriu-zis.

În timpul ședinței, membrii Partidului Național Liberal au decis că trebuie să fie prezenți, marți, la votul moțiunii de cenzură, însă doar pentru a urmări procesul de votare și pentru a vedea ce fac celelalte partide, în special cei de la USR PLUS. Și asta pentru că, spun cei din PNL, dacă vor vota moțiunea de cenzură, aceștia vor trebui să își asume și ce urmează după această  moțiune și anume o eventuală coaliție cu social-democrații și cu parlamentarii din AUR.

Aceasta ar fi strategia pentru mâine a liberalilor, care au ajuns la concluzia că nu au nicio șansă să îi împiedice și să îi convingă pe cei din USR PLUS să nu voteze moțiunea de cenzură depusă de PSD. Așadar, liberalii s-au împăcat cu ideea că moțiunea de cenzură va trece și vor stabili, după ziua de mâine, ce plan vor pune în aplicare.

PNL va aștepta ca președintele Klaus Iohannis să convoace partidele la consultări, la Palatul Cotroceni și să le ceară celor de la PSD să vină cu o propunere de premier.

Orban a spus cine ar putea fi următorul premier

Ludovic Orban, fostul președintele al PNL, a invocat existența unui așa-numit ”grup de la Sălaj”. Ar fi vorba de o grupare informală de politicieni și șefi de instituții proveniți de acest județ și care ar avea legături strânse.

El a declarat, duminică seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că printre membrii acestui presupus grup s-ar afla Dacian Cioloș (președintele USR), Eduard Helvig (șeful SRI), Lucian Bode (ministrul de Interne) și europarlamentarul liberal Daniel Buda. Toți patru sunt născuți în Sălaj.

Ludovic Orban a spus că viitorul premier ar putea fi desemnat dintre membrii acestui grup dacă Guvernul Cîțu va pica la moțiune.