Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cristian Băcanu a vorbit despre ultima întâmplare politică care a avut loc chiar joi. Mai exact, potrivit acestuia, alianța USR-PLUS-PSD-AUR au blocat pentru a doua oară sancționarea celor de la AUR, care l-au brucat în urmă cu câteva săptămâni pe Florin Roman.

Amintim faptul că Băcanu a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva lui Antonio Andrușceac și Ciprian-Titi Stoica, membri AUR, care l-au bruscat pe Florin Roman în timpul plenului comun în care s-a citit moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR. Ulterior, acesta a fost îndepărtat cu forța de la conducerea plenului, spune liberalul.

„Alianța USR-PLUS-PSD-AUR a blocat azi, a doua oară, sancționarea parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman

În urmă cu două săptămâni am depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR Antonio Andrușceac și Ciprian-Titi Stoica, care l-au bruscat pe Florin Roman în timpul plenului comun în care s-a citit moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR şi l-au îndepărtat de la conducerea plenului reunit cu forţa”, a scrsă Cristian Băcanu pe Facebook.

Totodată, liberalul susține că astăzi, parlamentarii din cele trei partide nu au participat la lucrările comisiei, cel mai probabil ei fiind de acord cu agresiunile fizice în disputele politice.

O altă alianță toxică cu PSD 

El a amintit și de faptul că în cursul săptămânii trecute, USR PLUS a fost de acord cu amânarea discutării sesizării, acceptând astfel cererea de amânare a AUR.

În acest context, Cristian Băcanu se arată extrem de dezamăgit de atitudinea USR-PLUS, precizând că nu se aștepta niciodată să îi vadă în aceași alianță cu PSD-ul și nici cu AUR.

„Ei bine, azi, o mare parte din parlamentarii din cele 3 partide nu s-au sinchisit să participe la lucrările comisiei. Probabil sunt de acord cu folosirea forței fizice pentru tranșarea unei dispute politice sau probabil așa înțelege noua coaliție iresponsabilă USR-PLUS-PSD-AUR să arate că este funcțională. Asta după ce săptămâna trecută, USR a fost de acord cu amânarea discutării sesizării, acceptând astfel cererea de amânare a AUR.

Nu mă așteptam să îi văd pe colegii de la USR-PLUS în aceeași alianță cu PSD, dar iată că după ce s-au aliat cu partidul extremist AUR, ce mai contează o alianță toxică și cu PSD?”, a mai scris acesta pe pagina sa de Facebook.