UPDATE: Începe votul moțiunii de cenzură.

Știre inițială.

A început dezbaterea moţiunii de cenzură în Parlament!

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Printre primele persoane care a luat cuvântul s-a numărat şi premierul Florin Cîţu, cel vizat de moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Florin Cîţu l-a criticat dur pe antevorbitorul său Lucian Romaşcanu (PSD), despre al cărui discurs a spus că este “ipocrit și populist”.

“Dragi români, ați fost trădați (…) Responsabilitatea pentru tot ce urmează e la USR: dobânzi, pandemie, curs”

Apoi, premierul s-a lansat într-o tiradă la adresa foştilor parteneri de guvernare de la USR, pe care i-a scos vinovaţi pentru întreaga situaţie din România din acest moment.

“Astăzi a murit moralitatea. Dragi români, ați fost trădați. USR votează alături de PSD, se poate să fie mai josnici de atât liderii USR? S-au aliat cu socialiștii și neofasciștii. (…)

Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Adevărata lor față e cea de azi, și am văzut-o încă din 2016. Tovarășul cu spirală și Vasile Dîncu, ce imagine! (…)

Dragi români, cu regret vă spun că ați votat un partid bipolar. Ei spun că sunt în coaliție, dar votează pentru căderea Guvernului, alături de PSD. Responsabilitatea pentru tot ce urmează e la USR: dobânzi, pandemie, curs.

La PSD e de înțeles, dar USR votează o moțiune de cenzură care spune despre proprii miniștri că sunt incompetenți”, a declarat, marţi, Florin Cîţu, încercând să se apere de acuzele din moţiunea de cenzură.

Vot pe moţiune, în ziua în care România atinge pragul istoric de 15.000 de infectări/zi cu COVID-19

Mai mult, prim-ministrul a criticat faptul că opozanţii săi au generat o astfel de criză politică, prin moţiunea de cenzură care ar putea dărâma Guvernul fix în ziua în care România a atins pragul istoric de 15.000 de cazuri, în plin val 4. Cîțu a anunțat, de la tribuna Parlamentului, și că numărul deceselor provocate de COVID-19 se ridică, marţi, la 252.

În plen se află 379 de deputaţi şi senatori. Guvernul Cîţu va pica dacă moţiunea de cenzură adună 234 de voturi.

Din punct de vedere matematic, PSD, USR şi AUR ar trebui să asigure cel puţin 280 de voturi pentru demiterea Guvernului.