Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a vorbit despre planurile PNL privind alegerile anticipate. El spune că este vorba despre o strategie bine pusă la punct, care are un răspuns pentru orice posibilă mutare a celor din PSD.

Întrebat dacă pot fi organizate și alegeri parlamentare anticipate și alegeri locale în două tururi, în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe proiectul localelor, ceea ce ar putea duce la o moțiune de cenzură din partea PSD, Rareș Bogdan a explicat: „Avem și alte opțiuni. Nu pot să vă dezvălui strategia, e bine pusă la punct. În momentul în care vedem următoarea mutare a PSD, vom lua o decizie. Vom folosi toate prerogativele constituționale”.

Într-adevăr, la scurt timp după această declaraţie, premierul Ludovic Orban a anunţat, la Palatul Victoria, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Întrebat ce se va întâmpla cu această lege dacă Guvernul va cădea la moţiunea de cenzură, dacă PNL se gândeşte la o ordonanţă de urgenţă, Rareş Bogdan a declarat: „Nici nu confirm, nici nu infirm. E o variantă”, scrie digi24.ro.

PSD ar urma să piardă peste 1.000 de primari

Potrivit simulărilor realizate de liberali, PNL ar urma să câştige circa 500-800 de primari, în timp ce PSD s-ar prăbuși de la 1.700 de primari la 500 de primari. În aceste condiții, „PSD nu poate să nu depună moțiune de cenzură, pentru că există presiunea primarilor”, crede prim-vicepreşedintele liberal.

Planurile liberalilor, în cazul în care PSD nu va depune o moţiune de cenzură, sunt pregătite încă de luna trecută, spune Rareş Bogdan.

„Există un plan bine definit încă de la mijlocul lunii decembrie, care a fost activat sau se va activa zilele astea, și care are toate mutările, ca la șah. La fiecare mutare a PSD, noi avem mutarea complementară”, a explicat liberalul.