Preşedintele Iohannis şi premierul Orban şi-au declarat public intenţia de a declanşa alegerile anticipate, cât de repede este posibil. Pentru ca acest lucru să devină realitate, liberalii trebuie să ducă negocieri dure, cu tot felul de parlamentari pe care nu îi au la inimă, spune Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL. Interesul României ne-a obligat să înghiţim „nişte broaşte râioase” ca să schimbăm Guvernul Dăncilă, iar acum trebuie să negociem cu aceleaşi broaşte râioase, a explicat liberalul.

„Am înţeles că interesul acestei ţări este să oferim un guvern, să schimbăm Guvernul Dăncilă, şi atunci am înghiţit nişte broaşte râioase. Să ştiţi că nu le-am înghiţit cu mare plăcere şi nici nu stăm lângă aceste broaşte râioase cu mare plăcere, dar stăm pentru că asta e politica. Nu avem decât 96 de parlamentari şi avem nevoie de 233 de voturi.

Asta nu înseamnă că ne pupăm pe gură cu ei şi nici că suntem de acord sau că uităm ce au făcut în ultimii trei ani de zile. Deci pentru fiecare măsură pe care vrem să o luăm trebuie să negociem cu aceste partidulețe, partide sau grupări politice create în Parlament, ad hoc. Nu e foarte simplu, să ştiţi”, a declarat Rareş Bogdan pentru Digi24.

Ce au decis preşedintele şi premierul vineri

Premierul Orban s-a întâlnit vineri cu preşedintele Iohannis, iar ulterior prim-ministrul a dezvăluit care sunt intenţiile PNL pentru a înlătura complet Partidul Social Democrat de pe prima scenă a politicii româneşti. Românii nu mai vor PSD la putere, afirmă premierul Orban.

Prim-ministrul spune că ar fi ideal ca anticipatele să aibă loc odată cu alegerile locale, iar dacă nu se va putea, cât mai repede după acestea. Orban spune că s-a înfiinţat deja un grup de lucru care va purta discuţii în acest sens. Premierul nu a dorit însă să spună clar dacă va demisiona de la Palatul Victoria pentru a declanşa procedura alegerilor anticipate: „Nu o să vă dezvălui strategia.”

„Românii nu mai vor PSD la putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează că o frână în calea demersurilor Președintelui. E necesar că puterea să revină la popor”, a mai spus prim-ministrul.