Biroul Executiv al PNL a discutat propunerile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, arătând că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost mandatat să ceară, ”la momentul oportun”, convocarea acesteia.

Corectarea prevederilor OUG 114

”În cadrul Biroului Executiv al PNL au fost discutate propunerile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada următoare, iar preşedintele partidului, Ludovic Orban, a fost mandatat de către structura de conducere a PNL să solicite, la momentul oportun, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru dezbaterea şi adoptarea unor proiecte de acte normative prioritare pentru PNL în perioada următoare, în condiţiile în care PSD vedem foarte bine că încearcă să blocheze acţiunea guvernamentală care are ca principal scop corectarea principalelor efecte nocive aduse de guvernarea PSD atât la nivelul economiei româneşti, cât şi la nivelul funcţionării instituţiilor publice ale statului”, a spus Dancă, după şedinţa BEx.

El a amintit că săptămâna trecută Guvernul a adoptat OUG pentru corectarea prevederilor din Ordonanţa 114.

”PSD se încăpățânează să obstrucționeze”

”Guvernul a fost nevoit să recurgă la acest instrument tocmai pentru că PSD se încăpăţânează să obstrucţioneze şi să blocheze Guvernul PNL în acţiunile sale de a repara ceea ce PSD a stricat în ultimii trei ani de zile”, a afirmat Ionel Dancă, citat de Agerpres.

Liberalul a mai afirmat că detaliile privind strategia PNL şi a Guvernului pentru declanşarea alegerilor anticipate vor fi cunoscute la momentul oportun.

”Vom face toate eforturile posibile în vederea atingerii acestui obiectiv fără nicio ezitare, fără niciun dubiu”, a afirmat Dancă.

Declanșarea alegerilor anticipate

El a arătat că există negocieri cu celelalte partide, mai puţin PSD, pentru declanşarea alegerilor anticipate, prin intermediul unei comisii formate la nivelul PNL.

”Nu există o listă de teme limitată pentru care Guvernul ar putea să-şi angajeze răspunderea în perioada următoare”, a mai spus Dancă, amintind că priorităţile PNL sunt eliminarea pensiilor speciale, desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, alegerea primarilor în două tururi de scrutin prin procedură parlamentară, care poate fi şi angajarea răspunderii.

El a arătat că în şedinţa BEx preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a informat cu privire la agenda guvernamentală şi concluziile vizitei efectuate la Bruxelles.