Rareş Bogdan, în prezent candidatul PNL aflat pe primul loc pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, a explicat, vineri, la Lugoj, că în cazul Laurei Codruţa Kovesi este vorba de un caz şcoală în care se poate observa cum „un cetăţean român este tratat de autorităţile statului”.

„Cazul Laura Codruţa Kovesi este un caz emblematic despre modul în care un cetăţean român este tratat de autorităţile statului subordonate PSD. În acest moment asistăm la poate cea mai gravă situaţie din ultimii doi ani, în care un cetăţean român este pur şi simplu îngenunchiat pentru simplul fapt că a avut curajul să verifice averi, să pornească o acţiune antimafie, projustiţie, anticorupţie împotriva unor lideri politici. Ce s-a întâmplat ieri (joi – n.r.) cu Laura Codruţa Kovesi, cu cele şase ore de audieri, faptul că, calitatea dânsei în momentul ieşirii din secţia specială, acest adevărat Gestapo aflat în mâinile PSD, este foarte periculos. Şi ne arată foarte clar că acest caz – Laura Codruţa Kovesi – este un caz şcoală. Un caz în care poate fi pus orice cetăţean român (…) poate fi pus orice lider din opoziţie, în momentul în care i se opune lui Liviu Dragnea şi celor care au acaparat legea în România”, a explicat Rareş Bogdan.

DOCUMENT INCENDIAR! Maior, plângere penală împotriva lui Kovesi! Alţi procurori din DNA sunt vizaţi – VIDEO 

Rareş Bogdan anunţă un caz de manual în dosarele intentate lui Kovesi

„Nu este un caz care trebuie privit de la distanţă, nici un caz care trebuie trecut cu vederea. Inclusiv pe cei care poate au supărări pe DNA sau Laura Codruţa Kovesi îi invit să facă un pas în spate şi să se gândească că, dacă astăzi un cetăţean român este blocat în accesul său către o funcţie europeană extrem de importantă, din top 10 funcţii europene, este umilit şi călcat în picioare de această Secţie Specială condusă de un procuror care a afirmat în mod public că nu a fost niciodată un procuror independent, doamna Adina Florea, gândiţi-vă ce s-ar putea întâmpla cu dumneavoastră. Amintiţi-vă, că sunteţi jurnalişti cu experienţă, ce se întâmpla în anii 2003-2004 în justiţia condusă de doamna Rodica Stănoiu, în care arestările, urmăririle penale să făceau împotriva liderilor opoziţiei, din biroul din Kiseleff 10. Dacă vreţi să ne întoarcem acolo, dacă vrem să vedem oameni luaţi de pe stradă, oameni umiliţi, oameni urmăriţi penal, oameni care prin această Secţie specială aflată sub directa coordonare a ministrului Justiţiei, caz unic în Europa, şi subordonarea politică a PSD… pe această Secţie specială poate să cadă orice om care se opune puterii politice actuale”, a mai spus Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, alături de alţi candidaţi de pe lista PNL la alegerile europarlamentare, dar şi liderul partidului, Ludovic Orban, vor participa, sâmbătă, la Timişoara, la o întâlnire regională a membrilor PNL.

Începând de ieri, Kovesi nu mai poate părăsi România. Conform acuzațiilor, fosta șefă DNA ar fi pretins şi primit, în cursul anului 2011, suma de 268.689 lei de la omul de afaceri Sebastian Ghiţă pentru extrădarea din Indonezia a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Atât Comisia Europeană cât și Parlamentul și ambasadele de la Bucureşti au reacţionat la punerea sub acuzare a Laurei Codruţei Kovesi. Acestea acuză PSD că această măsură poate pune piedici acţiunii de selectare a procurorului-şef al Parchetului European.

Kovesi, protejată la nivel înalt! UE face zid în fața ei și avertizează PSD 

Ca răspuns, Comisia Europeană a făcut un apel la coaliția PSD-ALDE să nu intervină în procedura de selecție a procurorului-șef european prin hărțuirea lui Kovesi. CE cere cooperarea României în numirea procurorului-șef european și să respecte principiul cooperării sincere