Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a criticat recent declaraţia lui Ludovic Orban care a susţinut că cel care va câştiga şefia partidului la congresul din septembrie ar trebui să fie şi noul premier al României.

Ludovic Orban, tot mai nervos, spune Rareș Bogdan

Europarlamentarul spune că Ludovic Orban este tot mai nervos deoarece simte că va pierde competiţia cu Florin Cîţu şi încearcă, prin astfel de declaraţii, să-i convingă pe liberalii din teritoriu că se va întoarce la Palatul Victoria astfelîncât să îl voteze.

Avertismentul lui Bogdan pentru Orban

În aceste condiţii, Rareş Bogdan i-a transmis lui Orban că are zero şanse să redevină premier.

„Observ o oarecare nervozitate a dlui Orban în ultimele zile, şi o creştere în intensitate a declaraţiilor după o perioadă scurtă de acalmie. Cred că ştiu motivul acestei nervozităţi. E din cauza a ceea ce se întâmplă în interiorul partidului unde tot mai multă lume se îndreaptă spre aripa reformatoare şi a faptului că umblă aproape singur prin ţară deoarece nu are o echipă constituită… şi vorbeşte de tot partidul.

Deocamdată ştiu doar un singur lucru că premierul României este Florin Cîţu şi este un premier foarte bun pentru această perioadă, este pe modelul Mario Draghi al Italiei, un om care înţelege bine, foarte bine economia, care înţelege foarte bine jocul internaţional din punct de vedere economic şi care, pentru implementarea PNRR şi a marilor investiţii de care are nevoie România, în parteneriat cu UE, este cea mai potrivită persoană realmente, şi mai ştiu că premierul este desemnat de către preşedintele României, sigur, la propunerea partidului.

Partidul a făcut o alegere care este una oportună (Florin Cîţu) şi dl Orban încearcă să se joace cu cuvintele pentru că ştie bine logica partidului şi speră să dea speranţă celor pe care îi vizitează că dânsul se va întoarce la Palatul Victoria. Îi spun cu toată prietenia că nu se va întoarce.”, a declarat Rareş Bogdan potrivit Epoch Times România.

Ce șanse are Orban să redevină premier

Întrebat ce şanse are Ludovic Orban să redevină premier, Bogdan l-a creditat cu zero şanse. Cât despre şefia partidului, Rareş Bogdan a opinat că bătălia va fi câştigată de Florin Cîţu.

„Ascultaţi-mă, bătălia se dă, va câştiga aripa reformistă (aripa alături de Cîţu n.r.), fiindcă vorbim de viitorul partidului, dar sigur, fiecare îşi joacă şansele în interiorul partidului.

Să se întoarcă la Palatul Victoria, îi transmit că are şanse zero! A avut toate şansele din lume să stea cinci ani! A avut toate şansele din lume ca într-un an şi două luni de guvernare să facă tot ce e omeneşte posibil ca partidul să stea 9 ani la guvernare, nu cinci. Cum şi-a jucat şansele… sigur, a avut şi pandemia, a avut… dar eu cred că dacă discuta mai mult cu partidul, dacă avea o atitudine mai deschisă şi nu autocratică, lucrurile stăteau complet diferit.”, a susţinut europarlamentarul liberal.

Cîțu rămâne premier

Pe de altă parte, Rareş Bogdan a opinat că, chiar dacă Orban ar câştiga şefia partidului, nu ar face demersuri pentru schimbarea premierului, căci n-ar merge până la a se transforma în Liviu Dragnea care, reamintim, şi-a dat jos două guverne.

„Florin Cîţu rămâne premier, dacă nu vrea să se transforme şi nu cred, totuşi, că vrea să se transforme în Liviu Dragnea care să îşi dea jos propriul guvern. Cred că încă are decenţa de a nu face asta. Nu cred că va face lucrul acesta aşa că Florin Cîţu va rămâne premier, şi cred că va câştiga şi şefia partidului!”, a mai opinat Rareş Bogdan.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu