Care este strategia PNL la moțiunea de cenzură? Stănescu: Nu au încredere nici în ei, nici între ei

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a precizat la Antena 3 că moțiunea depusă reprezintă o presiune asupra celor din partid deoarece nu au majoritatea necesară pentru a fi siguri că Florin Cîțu va fi demis.

”E o chestiune, dacă vreţi, şi de presiune – şi nu exagerez – asupra noastră. O presiune a oamenilor asupra noastră să dăm acest guvern jos. Noi nu avem majoritate, asta e clar. Sunt 157 de parlamentari PSD, majoritatea este 234. Probabil că AUR lângă noi face vreo 212, ne mai trebuie vreo 20 de parlamentari”, a declarat Stănescu.

Acesta a precizat că din toți parlamentarii social-democrați doar unul nu va fi prezent deoarece suferă de o boală gravă.

”Cred că din 157, 156 mâine PSD va fi la vot şi clar va vota moţiunea. Fără discuţie vor fi prezenţi pentru moţiunea de cenzură”, a mai declarat Stănescu.

Strategia PNL

Paul Stănescu a mai spus la Antena 3 că parlamentarii coaliției au abordat o strategie de a nu vota moțiunea, dar de a se prezenta în Parlament.

”Nu au încredere nici în ei, nici între ei, asta este clar. Probabil au luat această decizie – prezent, nu votez”, spune acesta.

Făcâdn referire la certurile din interiorul PNL, secretarul general al PSD spune că ”sunt  o serie de parlamentari care sunt convins că ar vota”.

”Cred că este o ruşine ca un parlamentar să nu voteze”, a mai afirmat Stănescu, recunoscând, însă, că şi PSD a folosit această strategie în trecut.

Întrebat ce se întâmplă cu un parlamentar social-democrat care alege să nu voteze acestă moțiune de cenzură, el spune că acesta se autoelimină, subliniind că ”e simplu, aici nu este loc de întors.”