Reacția lui Paul Stănescu vine în contextul în care, joi 24 iunie, premierul Cîțu ar putea semna Ordonanța de Urgență referitoare la amânarea creșterii alocațiilor. Astfel, secretarul general al social-democraților consideră că ”dreptatea” este împărțită subiectiv, fiind vorba, în ultimă instanță, doar despre o ”dreptate liberală”.

El a mai adăugat că Florin Cîțu prezintă o lipsă totală de empatie, catalogată drept ”patologică”. Acesta a amintit că premierul s-a opus creșterii alocațiilor încă din perioada în care era ministru de Finanțe, făcând împrumuturi pe bandă rulantă pe spatele ”pensionarilor și copiilor”.

”Lipsa de empatie a premierului Cîțu față de copii este patologică. S-a opus constant creșterii alocațiilor încă de când era ministru de Finanțe. În loc să-i susțină pe cei mici în această perioadă dificilă, a împărțit doar dreptate liberală: tunuri cu măști și echipamente medicale, împrumuturi luate pe spatele pensionarilor și copiilor, ignoranță față de salariați și agricultori, promisiuni deșarte pentru IMM-uri”, afirmă Paul Stănescu.

Copiii vor un trai mai bun

Secretarul general PSD susține că toți copiii vor un trai mai bun și nu sunt interesați de siglele de partide. El a adăugat că speră ca înainte să semneze ordonanța de urgență, Florin Cîțu să se întâlnească cu un copil și să îi explice decizia luată.

”Copiii nu visează sigle de partide, ci doar un trai mai bun. Dar guvernarea de dreapta a zis: nu, atunci, nu acum. Mi-aș dori ca joi, când Cîțu a zis că va semna ordonanța de urgență de amânare a creșterii alocațiilor, să se poată uita în ochii unui copil care a trecut prin această pandemie.

Să-i spună: nu îți cresc alocația pentru că eu am de cumpărat primăriile PNL, am de câștigat niște alegeri interne, am de luat bani de la UE garantând austeritate pentru tine, am de împărțit bani și cu USR-PLUS. Nu am timp de tine, copile, tu nu ești astăzi în planul nostru de guvernare. Poate din 2023 sau chiar la Paștele Cailor”, mai spune secretarul general PSD.

El a adăugat că s-ar simți rușinat în locul liberalilor pentru explicațiile oferite familiilor, în contextul în care nici în acest an, copiii nu reprezintă o prioritate pentru Guvern.

”Mi-ar fi rușine să fiu în locul parlamentarilor PNL care vor trebui să explice familiilor că nici anul acesta copiii nu sunt importanți. Dacă vrea să facă ceva cu adevărat fantastic, chiar dacă a trecut 1 iunie, Cîțu ar putea să anunțe joi că va respecta legea și va dubla alocațiile. Ar arăta că ține și cu românii, nu doar cu buzunarele clienților lui. Sau ar putea să se apuce să implementeze planul propus de PSD pentru creșterea natalității”, a dăugat acesta.

Totodată, Paul Stănescu susține că premierul țării nu înțelege ce s-a întâmplat în pandemie, deși este economist. Acesta precizeaz că inegalitatea a crescut, iar pensionarii și copiii, dar și restul românilor trebuie să fie o prioritate pentru Guvern.

”Degeaba e Cîțu economist, dacă nu înțelege o realitate simplă: în pandemie, inegalitatea a crescut. Am avut, ca țară, șansa de a le arăta copiilor că îi susținem, pensionarilor că-i respectăm, românilor afectați de pierderea veniturilor că nu sunt singuri. Dar guvernele de dreapta, Orban/Cîțu, au spus, că aceștia nu merită atenția lor. Fiecare trebuie să se descurce pe cont propriu, scapă cine poate”, concluzionează secretarul general PSD.