Rareș Bogdan a făcut marele anunț care surprinde scena politică. Liderul PNL a comentat despre posibilitatea unei apropieri de PMP. Această declarație poate schimba total viitorul formațiunii conduse de fostul președinte al României. Asta pentru că Rareș Bogdan nu a exclus o alianță sau chiar și o fuziune cu PMP.

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a susținut, la B1 TV, că nu exclude o alianță, și poate chiar o fuziune cu PMP. Mai mult, liderul liberal a ținut să sublinieze zestrea de care dispune formațiunea înființată de Traian Băsescu. În plus, liderul liberal a comentat că lucrurile se pot întâmpla exact ca într-o căsatorie.

Rareș Bogdan, anunțul care suprinde total lumea politică: E ca într-o căsnicie

„Este important de spus că PMP are 2.200 de aleși locali, 76 de primari. A luat aproape 500.000 de voturi. Ne considerăm extrem de aproape de domniile lor. Mi se pare normal ca întărirea dreptei românești să se poarte cu un partid recunoscut la nivel internațional. Noi ne dormi să mergem mai departe de o alianță. E ca în căsnicie, mai îtîi te împrietenești, te plimbi, anunți logodna și apoi căsătoria”, a spus Rareș Bogdan.

Referitor la o astfel de posibilitate, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a susținut că, în acest moment, cele două partide sunt la faza de început.

„Deocamdată am avut discuții preliminare. Există o preocupare națională și internațională pentru dreapta românească”, a spus și Cristian Diaconescu, liderul PMP.

Reacție promptă a lui Traian Băsescu

Trebuie subliniat că despre partidul lui Traian Băsescu s-a vorbit și în ultimă cu câteva zile. Atunci, au apărut informații cu privire la faptul că PNL ar fi votat pentru fuzionarea prin absorbție cu PMP. Fostul șef al statului a ieșit imediat cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Băsescu a subliniat categoric din data de 6 decembrie 2020 nu a mai avut nici un fel de implicare in activitatea PMP și că nu deține niciun fel de functie in PMP.

„Nu am participat si nici nu voi participa la nici un fel de discutii interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de socializare.

Reacția fostului șef al statului vine după ce în presă au apărut date că, în urma ședinței Biroului Executiv al PNL, conducerea formațiunii a votat pentru fuzionarea prin absorbție cu partidul creat de fostul președinte Traian Băsescu. Liberalii au votat în Biroul Executiv echipa de negociere privind fuziunea prin absorbție cu PMP. În acest context, liderii PMP au decis să înceapă negocierile pentru ca partidul fondat de Traian Băsescu să fie absorbită de PNL, potrivit informațiilor transmise în presă.