PMP oferă un răspuns acid la propunerea venită din partea partidului politic AUR. Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, a avut o reacție radicală după ce George Simion, liderul AUR, a anunţat iniţierea de discuţii pentru formarea unui pol conservator cu PMP. Acesta a explicat că a avut un dialog cu toţi liderii partidelor politice, inclusiv cu AUR, despre apartenenţa la acest „pol conservator”. În ciuda acestui fapt, el a subliniat faptul că o simplă discuție nu reprezintă o ofertă.

„Am discutat cu aproape toţi şefii de partide din România, cu PSD, cu AUR, cu PNL, cu USR, doar cu domnul Orban nu am discutat. AUR şi-ar dori un pol conservator, dar sunt foarte multe elemente de depăşit în discuţia cu AUR, în primul rând apartenenţa la UE. O discuţie nu reprezintă o ofertă. Am discutat şi cu Marcel Ciolacu şi a fost o discuţie interesantă. Nu e nimic să facem ştire. Eu sunt obişnuit să dialoghez. Statele civilizate, în politică, au dialogul foarte sus pe agendă”, a declarat acesta la Digi24.

„George Simion şi băieţii care au creat aurul ăsta fake”

PMP atacă „aurul fake” și spune că, în acest moment, liderul partidului intenționează „să spele imaginea acestui partid pro-rus, anti-european şi anti-NATO.”

„Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc, niciodată cu extremiştii. Aleargă George Simion şi băieţii care au creat aurul ăsta fake să spele imaginea acestui partid pro-rus, anti-european şi anti-NATO. De altfel, dl Dâncu de la PSD ne povestea acum câteva luni că trebuie ajutaţi amicii lui Simion să devină frecventabili. Nimic pro Rusia nu e frecventabil. Nimic promovat de Sputnik nu e frecventabil. Aşa că facţiunile din cele mai mari partide ale României care îl ţin pe băiatul ăsta pe pista de alergare acţionează contra României.”, a afirmat Cristian Diaconescu.

„Un partid pro-Rusia”

În ciuda acuzațiilor de propagandă și denaturare a adevărului, președintele PMP se declară convins că există, totuși, oameni cu intenții nevinovate, „care nu știu că au girat un partid pro-Rusia”, printre membrii AUR.

„Oameni care nu ştiu că au girat un partid pro-Rusia cum România nu a avut niciodată în aceşti 30 de ani, oameni care nu au ştiut că fermele de trolli de pe Facebook au ros din adevăr şi au vomitat propagandă tradusă de pe site-urile ruseşti. Anarhia nu înseamnă patriotism, să te tăvăleşti pe la graniţă nu înseamnă că îţi iubeşti ţara. Interdicţia lui Simion de a intra în Basarabia n-a fost ridicată nici de conducerea pro-europeană. Asta arată cine e de fapt Simion şi cine e partiduletul acesta de laborator pe care îl conduce. Un partid care a avut tupeul să propună un premier admirator al lui Putin – Călin Georgescu. Cu extremiştii, niciodată la aceeaşi masă! Cu Rusia, niciodată la aceeaşi masă!”, a spus Cristian Diaconescu.