Liderul AUR a anunțat că ar fi strâns 200.000 de semnături pentru a-l demite pe Klaus Iohannis. Mai mult, acesta ar fi susținut și de oameni din PNL.

Jurnalistul Dan Andronic a intervenit în emisiune, menționând că suspendarea președintelui nu ar fi posibilă nici în cazul în care ar avea și susținerea USR.

Dan Andronic: Dar cum să-l demiteți dumneavoastră pe domnul președinte, când cu voturile pe care le aveți, să zicem și ale USR, nu cred că faceți nici treimea aceea cu care să demarați demersul.

Liderul AUR a menționat că împreună cu Ludovic Orban ar avea semnăturile necesare pentru a-l da jos pe Klaus Iohannis.

George Simion: Și cu domnul Orban, cu siguranță, strângem semnăturile. Avem 48, până acum.

Dan Andronic: Este și Orban în opoziție? Este o precizare importantă. De la 48 până la 155…

George Simion: Suntem bucuroși și am dat, de altfel, curs unei invitații a dvs. la o emisiune, să dezvoltăm aceste idei, alături de specialiștii, care vin, ușor-ușor, alături de AUR. Vrem să construim o alternativă la guvernare, vrem să construim un cabinet din umbră.

Întrebat dacă va face o alianță cu Ludovic Orban, George Simion a precizat că nu exclude această alternativă, dar că nu va intra la guvernare în perioada următoare.

George Simion: Dacă Ludovic Orban își va face o forță politică, iar această forță politică va fi capabilă să treacă pragul electoral, putem discuta despre această alternativă. În perioada imediat următoare, noi nu avem cum să intrăm la guvernare, doar putem propune buni specialiști. Putem să construim cu grupul de parlamentari pe care îl are domnul Orban în jurul lui, în acest moment domnul Orban nu are propriul partid. Dacă o să își facă propriul partid.

Alianță AUR-Ludovic Orban?

George Simion a mai punctat că rămâne de văzut dacă formațiunea politică a lui Ludovic Orban are vreo perspectivă de a trece pragul electoral și dacă îl poate considera partener de dialog.

Se pare că liderul AUR ar fi discutat cu Ludovic Orban despre posibilitatea unei alianțe. Potrivit acestuia, fostul lider liberal este dezamăgit de ce se întâmplă și se simte trădat.

Gerorge Simion: Noi l-am întrebat pe domnul Victor Orban, mai mult. Sigur! Am avut! Discutăm și o să discutăm. Era foarte dezamăgit de felul în care s-a schimbat, peste noapte, Klaus Iohannis și cum, practic, a fost trădat.

Nu avem nicio problemă în a discuta. Dialogăm cu toată lumea din Parlamentul României și credem că este de bun augur. Trebuie să cooperăm în viitoarea variantă de opoziție cu domnul Orban, dacă nu ajungem la alegeri anticipate, pentru că așa ne-a spus PSD, în urmă cu trei săptămâni. Totul se schimbă de pe o zi pe alta și, într-adevăr, opoziția de astăzi este puterea de mâine.