Rareș Bogdan a vorbit despre planurile liberalilor imediat după încheierea alegerilor locale. Printre subiectele abordare,  se numără majorarea pensiilor, a salariilor, dar și eventualele împrumuturi.

Europarlamentarul susține că deși ne confruntăm cu o situație fără precedent din punct de vedere economic, România nu va apela la niciun împrumut sau acord cu FMI.

„Lucrurile stau așa: nu vom lua niciun fel de împrumut și nu vom face niciun fel de acord cu Fondul Monetar Internațional”, a spus, Rareș Bogdan la Antena 3.

„Asta este știre!”, a intervenit imediat Răvan Dumitrescu.

Ce se întâmplă cu taxele

În același timp, Rareș Bogdan a vorbit și despre o eventuală majorare a taxelor, care, potrivit acestuia nu va avea loc în niciun caz.

„O guvernare liberală nu crește taxele!”, a subliniat Rareș Bogdan.

„Deci, PNL nu crește taxele. Un partid liberal nu va putea să crească taxele decât dacă vrea să se sinucidă!”, a mai spus europarlamentarul.

Totodată, acesta a vorbit și despre majorarea pensiilor și a alocațiilor. El susține că acest lucru se va întâmpla doar îm momentul în care ”se va putea”, iar economia și veniturile ar permite un astfel de lucru.

„Legat de pensii și alocații… În momentul în care se va putea, vă asigur că vom crește pensiile cu mai mult de 14 la sută, care e cea mai mare creștere de pensie dată o singură dată. (…) Dacă economia și veniturile ar fi permis, am fi crescut fără nicio problemă cu 40 la sută pensiile românilor, pentru că oamenii merită acest lucru.

Alocații… colegul meu Robert Sighiartău a fost autorul și promotorul dublării alocațiilor pentru copii, alături de colegii mei din Parlamentul României. A venit după o nouă creștere. Noi am putut, din punct de vedere bugetar, să creștem doar cu 20 la sută în primă fază, dar vă asigur că, imediat ce veniturile bugetare permit, nu vom ezita să creștem”, a mai spus Rareș Bogdan.