Petre Lăzăroiu a declarat miercuri seara că majorarea pensiilor cu 40 de procente ar putea fi blocată de către PNL câteva luni bune. Acesta a mai spus că legea majorării pensiilor nici măcar nu trebuia să vină acum.

„Pe moment, pentru un termen, știu eu, luni, câteva luni bune, poate să blocheze creșterea pensiilor. Pentru că orice demers cere timp și întârzie aplicarea legii. Noi trebuie să ne amintim că legea aceasta nici nu trebuia să vină acum.

Legea aceasta a fost votată cu o majoritate liniștitoare, a fost bugetată, ceea ce este extrem de important și după aceea, la orice întrebare, s-a pierdut firul: ‘vom aplica legea, vom aplica legea’, dar nu s-a spus niciodată că nu sunt bani”, a explicat Petre Lăzăroiu în direct la Antena 3 în cadrul emisiunii Sinteza zilei.

Ce spune Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a vorbit deschis despre legea privind majorarea pensiilor și a salariilor.

Întrebat dacă legea privind majorarea pensiilor și a salariilor va fi aprobată, președintele Klaus Iohannis susține că acest lucru nu este posibil. Șeful statului a precizat că atât el cât și Guvernul își doresc aceste majorări, însă bugetul de stat nu poate suporta așa ceva.

„Este o chestiune pe care am mai discutat-o și sigur o sa o mai discutăm. Este de dorit să crească pensiile, să crească salarile peofesorilor sau să primeasca un bonus. Sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, dar și Guvernul.

Primul pas a fost deja făcut. Pensiile au crescut cu 14%, alocațiile copiilor au crescut deja cu 20%. Chiar dacă ne dorim mai mult trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm. Suntem în plină pandemie, criză economică, iar bugetul de stat e sub presiuni uriașe”, a spus Klaus Iohannis.