Declarațiile ministrul Muncii au fost făcute în cadrul unei vizite de lucru la Zalău. Aceasta le-a cerut celor de la Casa de Pensii Sălaj să pregătească procesul de recrutare pentru personalul care va fi angajat suplimentar.

Ea a mai adăugat că în momentul de față aproape 310.000 de dosare de pensii sunt deja evaluate și digitalizate, iar activitatea de la Casele de Pensii este una foarte intensă și va continua să fie așa și în următoarea perioadă.

Ministrul susține că urmează digitalizarea a cinci milioane de dosare de pensii, iar pentru realizarea acestui obiectiv există doar 1.300 de angajați la nivel național, lucru care este inuman.

“Avem în momentul de faţă, la nivel naţional, aproximativ 310.000 dosare deja evaluate şi digitalizate. Activitatea caselor teritoriale de pensii este una extrem de intensă în perioada următoare, întrucât intenţionăm să digitalizăm cinci milioane de dosare de pensii, cu aproximativ 1.300 de angajaţi la nivel naţional, ceea ce este aproape inuman”, a spus ministrul Muncii.

Casele de Pensii au nevoie de personal suplimentar

Raluca Turcan a adăugat că acesta este și motivul pentru care a făcut un apel la Casele teritoriale de Pensii să pregătească un proces de recrutare pentru un personal suplimentar, care urmează să fie angajat la nivel național.

Cei angajați vor lucra pe perioadă determinată, doar pentru a ajuta la procesul de digitalizare al dosarelor de pensii, pentru ca întreaga activitate să funcționeze.

”De aceea, i-am rugat şi pe cei de la nivelul casei teritoriale de pensii să pregătească foarte bine procesul de recrutare pentru personalul suplimentar pe care intenţionăm să-l angajăm la nivel naţional, pe o perioadă determinată, care să intre în acest proces de digitalizare, astfel încât să putem concentra toată activitatea noastră”, a precizat ministrul Muncii.

În același timp, Raluca Turcan a adăugat că ministerul pe care îl conduce doreşte să digitalizeze cinci milioane de dosare de pensii în circa un an şi jumătate, acesta fiind și motivul pentru care este nevoie de personal suplimentar.

Totodată, ministrul Muncii a comparat procesul de evaluare a dosarelor de pensii cu ultimul proces de acest fel realizat în România. Potrivit acesteia, atunciu fost verificate „1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010”.

„Prin PNRR, vom avea finanțare de 100 de milioane euro pentru a susține atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât și dotarea cu echipamente și servicii electronice a Casei Naționale de Pensii Publice și a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relația cu beneficiarii, cât și accesul acestora, online, la toate informațiile din propriul dosar de pensie”, a mai scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.