Rafael Nadal revine în tenis

Fostul lider al ATP, Rafael Nadal, pregătește un revenire spectaculoasă în circuitul ATP.

El spune că va participa la turneul Brisbane International, un eveniment de pregătire înaintea Australian Open din ianuarie.

După o absență de un an din competiție, Nadal își propune să facă un comeback notabil, marcând o revenire așteptată și binevenită pentru fanii tenisului.

Rafael Nadal a surprins comunitatea tenisului vineri cu un anunț emoționant făcut într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

Tenismenul spaniol a dezvăluit că va marca revenirea la turneul Brisbane International, programat în prima săptămână din ianuarie. Amintim că el a câștigat de 22 de ori un Grand Slam.

Nadal nu a mai jucat din februarie, când a fost eliminat în turul doi al Australian Open din cauza unei probleme la un flexor al șoldului.

Cu toate că inițial se anticipa o absență de opt săptămâni, jucătorul a fost supus unei intervenții chirurgicale la șold în iunie.

rafael nadal
SURSA FOTO: Dreamstime

Rafael Nadal ar urma să se retragă din tenis după 2024

Jucătorul de tenis spune că are în plan să se retragă anul viitor, după sezon. Decizia vine pe fondul mai multor accidentări. Acestea din urmă i-au limitat aparițiile pe terenul de tenis.

El a coborât deja în clasament și se află pe locul 633 la nivel mondial. Chiar și așa, poate beneficia de un clasament protejat, ceea ce îi conferă o posibilitate de a ajunge din nou în vârf.

Jucătorul spaniol își propune să mai participe la un French Open și să reprezinte Spania la Jocurile Olimpice de la Paris înainte de retragerea sa.

Nadal și-a lăsat amprenta asupra tenisului

Rafael Nadal, un nume care răsună puternic în lumea tenisului, și-a lăsat o amprentă imensă în istoria sportului.

Cu o carieră de excepție, Nadal a strălucit pe terenurile de tenis, acumulând un palmares impresionant. A fost clasat pe locul 1 mondial de către ATP timp de 209 săptămâni, reușind să se impună în diverse competiții și să-și consolideze reputația de mare campion.

Nadal a excelat, în mod deosebit, pe zgură, cu un record impresionant de 14 titluri la Roland Garros.