Sorana Cîrstea pregătește deja următorul sezon

Sorana Cîrstea a anunțat că pentru ea s-a încheiat acest sezon. Ea a transmis că nu va mai participa la niciun turneu de tenis pe finalul acestui an. Chiar dacă a făcut acest anunț, târgovișteanca nu a stat prea mult timp departe de terenul de tenis. După o scurtă vacanță, tenismena noastră a reluat pregătirile pentru tenis în vederea sezonului 2024.

Sorana Cîrstea și-a reîncărcat bateriile în Finlanda. După o scurtă perioadă petrecută și în România, Sorana a zburat pentru câteva zile și în Dubai. Apoi, sportiva și-a stabilit cartierul general la Monaco.

Ea a ales Franța pentru a se pregăti cât mai bine pentru noul sezon care va debuta cu turneul de Grand Slam de la Australian Open.

Imediat după Transylvania Open, Sorana Cîrstea a anunțat că sezonul s-a încheiat pentru ea.

”Sezonul de tenis 2023 s-a terminat pentru mine. A adus momente uimitoare, amintiri frumoase, meciuri dure și multe emoții atât pozitive, cât și provocatoare. Ca întotdeauna, vă mulțumesc tuturor pentru sprijin!”, a scris Sorana Cîrstea, recent, pe Facebook.

Este în lotul național de senioare

Sorana face parte din lotul național de senioare, pentru sezonul 2023-2024. Colectivul Tehnic al FRT a anunțat componența loturilor FRT. Din el, nu face parte Simona Halep. Ea a fost exclusă de pe listă. Așadar, nu se mai poate bucura de facilitățile oferite de bazele sportive de top din România.

Din lotul național de senioare pentru sezonul 2023-2024 vor face parte: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Irina Bara, Miriam Bulgaru, Ilona Ghioroaie, Monica Niculescu, Andreea Mitu, Alexandra Cadanțu, Cristina Dinu, Andreea Prisacariu, Ilinca Amariei și Patricia Țig. După o perioadă de 6 luni, componența loturilor va fi analizată și reevaluată.

Jucătoarele de tenis sunt convocate în lotul național în mod automat, pe baza clasamentului WTA. Sunt excluse numai în cazuri excepționale.

„În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani.

Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA. Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Iar dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar”, a explicat antrenorul federal Gabriel Moraru pentru ProSport.