Raed Arafat a spus clar la ce relaxări ne putem aștepta. Se întâmplă de la 1 august

Raed Arafat a fost întrebat în funcție de ce criterii s-ar putea relaxa măsura ce vizează purtarea măștii în spațiile interioare. Astfel, șeful DSU a explicat că măsură rămâne aplicabilă.

„Măsura a fost dusă până la nivelul în care zece persoane vaccinate, în același birou, pot să rămână fără mască. În rest, în spațiile comune, în coridoare (…) a rămas mască și în acest moment rămâne aplicabilă această regulă”, a declarat acesta.

Mai apoi, Raed Arafat a fost întrebat în ce moment ne putem aștepta la o nouă relaxare.

„După cum am zis, prin 1 august probabil se va veni cu anumite recomandări noi sau măsuri noi. Acest lucru nu îl anticipez, nu spunem nimic până nu vedem care este situația și nu numai în România, ci și în zona din jur. Acestea sunt aspecte la care vom reveni în două săptămâni”, a răspuns Arafat.

Raed Arafat, despre petreceri și nunți

Anterior, Raed Arafat a vorbit despre măsurile ce vizează nunțile și petrecerile. Amintim că acestea au intrat în vigoare de la 1 iulie.

„Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private – aici vorbim în mod deosebit de nunţi, botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente – la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior. În prezent, erau 70 în exterior şi 50 în interior. Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private organizate în interior, cum sunt nunţi şi botezuri, la maximum 300 de persoane, dacă ele sunt testate, dacă ele sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală”, a spus anterior Raed Arafat.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României