Marea relaxare continuă. Românii au partel, începând de astăzi, 1 iulie, de o noi reguli privind restricțiile de COVID. De astăzi a intrat în vigoare, în România, o serie măsuri de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. E vorba de nunți, botezuri și petreceri private. Tot începând de joi vor fi redeschise târgurile, bâlciurile şi talciocurile.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a oferit detalii despre ceea ce se va întâmpla de la 1 iulie încă de săptămâna trecută. El a explicat că de la 1 iulie, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private – nunţi, botezuri – a fost mărit la maximum 150 în exterior sau 100 în interior. Până astăzi românii erau nevoiți să respecte regula de 70 în exterior și 50 în interior.

„Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private – aici vorbim în mod deosebit de nunţi, botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente – la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior. În prezent, erau 70 în exterior şi 50 în interior. Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private organizate în interior, cum sunt nunţi şi botezuri, la maximum 300 de persoane, dacă ele sunt testate, dacă ele sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală”, a spus, atunci, Raed Arafat.

Măsurile care se schimbă în România

O altă schimbare importantă îi vizează pe toți cei care sunt interesați de cursurile de instruire. Astfel, potrivit lui Raed Arafat, se va permite un număr mai mare de persoane la cursurile de instruire şi workshop-uri pentru adulţi. Este vorba inclusiv de cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Numărul de persoane maxim în interior va fi de 150 şi maxim 200 de persoane în exterior.

Tot Raed Arafat a dat detalii și referitor la desfășurarea, începând cu 1 iulie, a conferințelor. Astfel, el a arătat  că se va permite un număr mai mare de persoane la conferinţe. E vorba de un maxim 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 metri pătraţi. Până la 1 iulie a fost permis accesul a doar 100 de persoane.

O altă măsură se referă la circulaţia persoanelor în grupuri de pietoni limitată la 10 persoane a fost eliminată, nemaiexistând limită la circulaţia persoanelor în grupuri pe stradă.

Sursă foto: Dreamstime