Varianta Delta amenință relaxările din Europa. Cazurile noi sunt în creștere

Marea Britanie este țara cea mai lovită de noua variantă a coronavirusului, informează Politico. Aici, varianta Alfa, cunoscută ca tulpina britanică, a fost înlocuită de varianta Delta de mai multe săptămâni.

Sursa anterior citată spune că autoritățile britanice au venit cu noi date care arat că în perioada 7 – 21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% dintre noile cazuri înregistrate în țară. În spitalele din Anglia au fost internați 514 pacienți infectați cu noua variantă, iar 304 dintre ei erau nevaccinați. Cu toate că numărul de cazuri a crescut în ultima perioadă, numărul deceselor zilnice a rămas scăzut.

Varianta Delta s-a răspândit în mai multe țări din Europa

Marea Britanie nu este singura țară care se confruntă cu această tulpină. Ea a devenit dominantă și în Portugalia și Rusia. Din estimările ECDC, varianta Delta urmează să reprezinte 70% dintre cazurile noi din Europa până la începutul lunii august și 90% până la finalul lunii august.

Cu toate că la momentul actual numărul noi de cazuri de infectare din Uniunea Europeană este dominat de varianta Alfa, Institutul Robert Koch din Germania vine cu noi date care arată că proporția cazurile cu variantă Delta s-a dublat în doar o săptămână.

Este de menționat faptul că există o problemă la raportare: majoritatea țărilor nu fac secvențierea genetică a noilor cazuri. Așadar, este posibil ca numărul de cazuri noi de infectare cu varianta Delta să fie mult mai mare.

Cu toate astea, experții sunt de părere că varianta Delta nu va amâna planurile de relaxare și vacanță ale europenilor. Totuși, ECDC a venit cu un avertisment care spune că ridicarea măsurilor restrictive în Europa ar putea produce o creștere rapidă a cazurilor noi în toate grupele de vârstă. Din păcate, spun ei, va crește și riscul de spitalizare și cel de deces.

Sursă foto: Dreamstime