Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatoarea Diana Șoșoacă e convinsă că din ce în ce mai multe țări vor părăsi UE după ce ieri a fost adoptat Raportul Matic.

Mai exact, este vorba despre raportul care prevede că bărbații pot naște copii, dar și că avortul nu poate fi interzis, el fiind un drept fundamental.

În acest context, Diana Șoșoacă susține că ce s-a întâmplat este ”inacceptabil”, iar prevederile raportului sunt ”încălcări flagrante ale drepturilor omului și moralității”.

„Îmi este din ce in ce mai clar ca UE s-a îndepărtat total de ceea ce a vrut sa fie la infiintare! Cred ca din ce in ce mai multe state „normale la cap” vor incepe procedura de iesire din UE!

Ceea ce s-a intamplat ieri in PE ESTE INACCEPTABIL! VA TREBUI SA LUPTAM LA PROPRIU IMPOTRIVA ACESTOR INCALCARI FLAGRANTE ALE DREPTURILOR OMULUI SI MORALITĂȚII!”, scrie Șoșoacă pe Facebook.

Ce prevedere Raportul Matic

Amintm faptul că în cursul zilei de ieri, Parlamentul European a adoptat Raportul Matic, care prevede ca accesul la avort să devină un drept fundamental al omului, transmite Politico.eu.

Raportul face referire la “situatia drepturilor sexuale si reproductive din UE, din perspectiva sanatatii femeii”, si este de un radicalism marxisto-sexist fara precedent.

De menționat este faptul că, până în prezent, Polonia și Malta interzic acest drept al femeilor, de unde și controversele în jurul acestui raport.

În același timp, legea adoptată mai prevede și dreptul persoanelor transsexuale de a naște. Amintim faptul că s-a speculat că și bărbații au dreptul să nască odată cu raportul Matic, fapt ridiculizat în presă.

Totodată, în pachetul de principii se află dreptul bărbaților transsexuali (n.r., care au fost femei în trecut) și altor persoane non-binare să rămână însărcinate și să nască. În plus, aceste persoane au dreptul de a beneficia de toate serviciile privind sarcina fără discriminare pe baza identității lor de gen.