PSD trebuie să se pregătească pentru preluarea guvernării? Asta spune purtătorul de cuvânt al PSD Bihor

Purtătorul de cuvânt al PSD Bihor este de părere că social-democraţii trebuie să se pregătească în vederea posibilităţii de a prelua guvernarea pe fondul dezamăgirii care se acumulează faţă de modul de conducere al actualei coaliţii.

De asemenea, Adrian Madar a spus într-o conferință de presă că „există mai degrabă dezamăgire, care se acumulează, împotriva coaliţiei actuale”.

„Constatăm că poziţia echilibrată pe care PSD-ul o are din 2019 încoace este pe gustul publicului. PSD a reuşit să recâştige încrederea unei părţi din electorat şi dorim să continuăm acest drum, pentru că performanţa guvernamentală a coaliţiei actuale este dezamăgitoare. Şi sunt extrem de multe exemple, de la PNRR, la scumpirile în lanţ, la nerespectarea promisiunilor electorale, la întârzierile tuturor proiectelor anunţate în campanie şi la suspendarea PNDL-ului. Există mai degrabă dezamăgire, care se acumulează, împotriva coaliţiei actuale şi credem că rolul Partidului Social Democrat în acest moment este să se pregătească în vederea posibilităţii de a prelua guvernarea la momentul când se va putea întâmpla acest lucru”, a declarat Adrian Madar.

Lupta internă din cadrul PNL

De asemenea, acesta a vorbit și despre lupta internă din PNL, spunând că nu este rolul social democraților să intervină „pe de o parte sau de alta”.

„Nu cred că este rolul nostru să intervenim de o parte sau de alta. Desigur, aşteptăm şi noi să vedem care care vor fi câştigătorii şi consecinţele în plan politic ale acestei lupte crâncene pentru putere din interiorul partidului”, a completat Madar.

Acesta a menţionat „accentul pe buna guvernare”, modificarea legii achiziţiilor publice pentru a debloca situaţia „extrem de complicată, cu preţuri explodate la materialele de construcţii”, precum şi autocritica făcută de cei de la PNL privind activitatea din Parlament.

„Faptul că ei recunosc că în Parlament se vor apuca de lucru la toamnă înseamnă, implicit, că un an de zile nu s-a întâmplat nimic. Putem observa că promisele reforme au pierdut un an din cei patru pe care le aveau la dispoziţie”, a spus Madar.

La capitolul negativ, reprezentantul PSD Bihor a avertizat asupra intenţiei de a politiza conducerea instituţiilor deconcentrate.

„Deja avem în România zece ani – sigur, cu PSD în principal la guvernare – în care s-a asigurat pe cât posibil independenţa de politic a celor care conduc instituţiile deconcentrate. Să spui azi în România că fără politizarea acestora sau fără asumarea politică a conducătorilor de deconcentrate nu se poate face nimic în ţară este ca şi cum ai spune că nu putem face nici noi mai mult şi dacă e să facem ceva nu putem decât să revenim la politizarea instituţiilor deconcentrate. Este un drum extrem de periculos şi trebuie să semnalăm această intenţie manifestată prin declaraţii publice ale conducătorilor PNL”, a conchis Adrian Madar.