Decizia momentului luată de premierul desemnat a ajuns în Parlament!

Nicolae Ciucă a trimis un fax la Parlament. Decizia privind depunerea mandatului e oficială

După ce, luni seara, Nicolae Ciucă a decis să îşi depună mandatul din poziţia de premier desemnat, el a informat şi Parlamentul, în mod oficial, de această decizie.

Premierul desemnat a trimis un fax către birourile permanente politice, prin care a informat Parlamentul că renunţă la mandatul încredinţat de preşedintele Klaus Iohannis, având în vedere că nu a reuşit să strângă o majoritate suficientă pentru susţinerea Cabinetului său la votul din Parlament, transmite Antena 3.

Sursa: antena3.ro

PNL va începe acum noi negocieri pentru formarea unui Guvern, tot cu Nicolae Ciucă drept premier, însă mandatul acestuia va fi flexibilizat, astfel încât să se poată forma o majoritate. Ciucă va putea astfel să negocieze în mod oficial cu PSD sau cu USR.

Cîţu: Începem negocieri cu toate forțele democratice în Parlamentul României

“Am avut un BEx în această seară, unde au fost luate două decizii. Având în vedere deciziile celor două partide, PSD și USR, de astăzi, BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să depună mandatul.

A doua decizie este aceea de a propune BPN, mâine va fi un BPN în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlamentul României, pentru formarea unei majorități.

Mâine seară vom discuta mai multe detalii, echipe de negocieri, cine va fi și cine va conduce”, spunea Florin Cîţu, preşedintele PNL, luni seara.

Social-democraţii, deschişi oricărei soluţii. Ciolacu: PSD nu pune condiții, vorbesc cu toată lumea la telefon

Marţi dimineaţă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat din nou că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru România în acest moment.

Cu toate acestea, social-democraţii sunt deschişi la toate scenariile de rezolvare a crizei politice. “Toate scenariile rămân deschise în continuare (…) Discut cu toți liderii politici care pot scoate țara din această criză”, a explicat Marcel Ciolacu.

“După încă 10 zile de criză, am constatat că un anumit grup de oameni politici nu pot să treacă prin Parlament un Guvern minoritar. Toate scenariile rămân deschise în continuare și cred cu tărie că întoarcerea la popor este singura soluție reală.

PSD nu pune condiții, vorbesc cu toată lumea la telefon, indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane. Nu are importanță cu cine, dar discut cu toți liderii politici care pot scoate țara din această criză.

Fac o solicitare la toți reprezentanții partidelor parlamentare să avem grijă ce vorbim în această perioadă pentru că toți trebuie să ne asumăm declarațiile politice”, a declarat, marţi, Marcel Ciolacu.