Prognoza meteo, sâmbătă 12 septembrie. Vreme surprinzătoare în weekend. Anunțul celor de la ANM

Sâmbătă, 12 septembrie, ANM anunță o vreme predominant frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona de munte. Va ploua doar izolat iar vântul va sufla slab, cu ușoare intensificări, pe arii restrânse, în regiunile sudice.

În Dobrogea, sfârșitul de săptămână se anunță cald, cu temperaturi de 26-30 de grade. În Moldova se mai încălzeşte puţin faţă de ziua trecută, chiar dacă în timpul nopții vântul va începe să sufle cu putere. Termometrele vor arăta maxime de 30 de grade la amiază. În Bucovina temperaturile rămân văratice și ating 27 de grade.

Dacă în Maramureş se anunță o zi cu mult soare și temperaturi de 26-27 de grade, în Banat și Crișana, vremea rămâne destul de plăcută, cu vântul slab și maxime de 28-29 de grade.

Prognoza meteo, sâmbătă 12 septembrie. Vreme surprinzătoare în weekend. Anunțul celor de la ANM

Suprinzător pentru luna septembrie, când ar fi trebuit să vină toamna, vor fi înregistrate și maxime de 33 de grade. Cel mai cald va fi în Oltenia, unde vor fi 32-33 de grade. Soarele se va face resimțit și în Muntenia, unde se vor înregistra 30 de grade.

În București, vremea va fi plăcută. Vântul va sufla slab spre moderat, iar cerul va mai mult senin. Temperatura maximă va fi de 29-31 de grade, iar cea minimă se va situa între 15-17 grade.

Cei care s-au decis să plece la munte, vor afla că și în zonele montane temperaturile rămân destul de ridicate pentru această perioadă a anului. Vântul va sufla mai tare pe creste, iar cerul se va înnora temporar la amiază și este posibil să plouă trecător.

Pentru cei care și-au încercat norocul la mare, vremea le va oferi zile de neuitat. În acest weekend, toți cei aflați pe litoral vor avea parte de soare. Cerul va fi însorit, iar maximele termice ating 25-26 de grade. Apa mării va avea în jur de 25 de grade.