Potrivit meteorologilor, la începutul lunii septembrie se anunţă temperaturi mai ridicate decât cele specificie perioadei. Totuși situația se va schimba din data de 14 septembrie, iar ploile se întoc în forţă în aproape toată țara.

Duminică,  vremea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni călduroasă în vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde izolat vor fi condiţii să plouă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 33 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

În Capitală, vremea va fi la fel de frumoasa. Potrivit ANM, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Luni temperaturile cresc și mai mult. Vremea va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, iar spre seară şi noaptea şi în regiunile vestice, nord-vestice şi nordice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în partea a doua a intervalului în est şi nord-est, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26…27 de grade pe litoral şi 33 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime în general între 10 şi 20 de grade. La miază în Capitală se anunţă o maximă termică de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă de 14…17 grade.

Cum va fi vremea în luna septembrie

În săptămâna 07.09.2020 – 14.09.2020  Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În perioada 14.09.2020 – 21.09.2020, temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice. Excepţie vor face regiunile vestice şi nord-vestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

În săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020 Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În ultima săptămână a lunii septembrie, 28.09.2020 – 05.10.2020 Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea sudică.