Am avut parte de o vară extrem de călduroasă. Timp de luni întregi, ne-am topit pur și simplu din cauza caniculei. Nu am mai văzut o picătură de ploaie de extrem de multă vreme.

Vine frigul în România!

Și totuși, deși luna septembrie a început cu o vreme la fel de călduroasă, de astăzi totul se va schimba. Avem parte de o avertizare meteo ANM de ultimă oră. Specialiștii vin cu noi vești și cu o nouă prognoză meteo, mult schimbată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de instabilitatea atmosferică valabilă în aproape toată ţara.  Începând de astăzi, de la ora 12:00, și până vineri seara, la ora 21:00.

Potrivit meteorologilor, din a doua parte a zilei de joi în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de joi spre vineri şi pe parcursul zilei de vineri, îndeosebi în jumătatea de est a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Vremea în weekend

De sâmbătă asistăm la ameliorarea vremii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 16 grade Celsius, cele mai mari valori le aşteptăm sâmbătă şi duminică în Lunca Dunării. De asemenea, partea de vest a ţării o să aibă 15-16 grade, în Bucureşti, la fel , 13 grade, poate chiar 15 grade duminică. Şi la munte vremea va fi frumoasă, ziua vor fi spre 12 grade, iar nopţile în jur de zero grade. Sunt temperaturi apropiate, sau chiar mai ridicate decât normal. În Bucureşti, după un weekend plăcut, la începutul săptămânii viitoare vor fi 15-16 grade Celsius.

Dimineața și seara, în zonele montane, este posibil să fie ceață. În restul țării, va fi soare şi destul de cald pentru acest sfârşit de toamnă. Cu toate acestea, pe timpul nopții se anunță temperaturi negative la deal și la munte.

În București, vor fi 14-15 grade Celsius în weekend. Sâmbătă nu este exclus să plouă, dar duminică se anunță o zi însorită.

La munte, temperaturile maxime vor fi de aproximativ 5 grade Celsius. Minimele nu vor coborî foarte mult, se vor situa în jur de -2- 1 grad Celsius. Nu sunt excluse precipitațiile mixte în zona montană.