Vești noi de la meteorologi în privința vremii din România. Specialiștii ANM au emis o nouă prognoză meteoVremea se va răci și va deveni în general instabilă în mare parte din ţară. În București, vremea va fi în continuare caniculară la amiază. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în vest și 37 de grade Celsius în sud.

Se schimbă vremea în România!

Marţi, 1 septembrie 2020, vremea se va răci și va deveni în general instabilă în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și căderi de grindină. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme instabilă în zonele din vestul, nord-vestul și centrul țării.

Astfel, până la ora 23.00, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

În restul teritoriului vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară la amiază, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică vor fi seara și noaptea, cu o probabilitate mai mare în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în vest și 37 de grade Celsius în sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, îndeosebi în regiunile sud-estice vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi în continuare caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade Celsius, iar cea minimă de 16…19 grade.

19 județe ale țării sunt marți sub cod galben de instabilitate atmosferică. Administrația Națională de Meteorologie a prognozat intensificări ale vântului și ploi, cantitățile de apă putând să depășească 50 l/mp.