Ploile și frigul lovesc România. Prognoza meteo ANM este șocantă. Temperaturile se schimbă radical

Prognoza meteo ANM este șocantă. Temperaturile se schimbă radical. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 27 august. Se anunță o vremea instabilă. Românii vor avea parte de fenomene asociate instabilității atmosferice, iar temperaturile vor fi, în general, scăzute.

În Banat, Crișana, Maramureș și, parțial, Oltenia, cerul va fi mai mult noros și, pe perioade scurte de timp se vor manifesta și ploi. În a doua parte a zilei, în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei se vor raporta, de asemenea, averse însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi însemnate (15 – 35 l/mp). Meteorologii avertizează și cu privire la semnalarea condițiilor de grindină.

În restul regiunilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât în ziua anterioară. Cerul va fi noros, pentru perioade scurte de timp. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala în special după-masa, în Dobrogea, local și în sud-estul Munteniei. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În zonele montane se pot intensifica.

Ploile și frigul lovesc România. Prognoza meteo ANM este șocantă. Temperaturile se schimbă radical

Temperaturile minime vor fi, în general, de aproximativ 18 grade Celsius. Maximele vor atinge aproximativ 31 de grade Celsius, în special în sudul Olteniei.

În București, va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar pentru perioade scurte de timp va ploua slab. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperatura maximă va fi de aproximativ 28 de grade, iar cea minimă de 16 grade. Presiunea atmosferică va crește în a doua parte a zilei, potrivit prognozei meteo.

Ploile și frigul lovesc România. Cum va fi la munte și la mare

În zonele montane, vremea va fi instabilă și răcoroasă. Se vor semnala înnorări temporar accentuate, alături de averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Local, prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă importante. Izolat va cădea și grindină. Vântul va prezenta intensificări pe crestele Carpaților Meridionali. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior.

La mare, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi noros, pentru perioade scurte de timp. Pe parcursul zilei se vor semnala și averse însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 și 25 de grade.

Ploile și frigul lovesc România. Prognoza meteo ANM este șocantă. Temperaturile se schimbă radical