ANM anunță instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor din țară. Astfel, potrivit meteorologilor vineri, în vestul, nordul și centrul țării, precum și în zona de munte, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă.

Totodată, ANM precizează că în Banat, Crișana, Maramureș și, parțial, Oltenia, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar începând de după-amiază înnorările se vor accentua și în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, unde vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice.

În același timp, în anumite zone vor fi cantități de apă mai însemnate (15 – 35 l/mp) și condiții de grindină. În ceea ce privește restul regiunilor din țară, meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, cerul va fi temporar noros, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala în orele după-amiezii, local în Dobrogea și sud-estul Munteniei și izolat în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi de la 17…18 grade în Crișana și Maramureș, până la 30…31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 22 de grade. Noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

În Capitală vremea va fi normală pentru această perioadă. Ziua va ploua slab, iar temperatura maximă va fi de 28 de grade, pe când cea minimă de 17 grade.

Cum va fi vremea în weekend

Weekendul vine și el cu vreme general instabilă, iar meteorologii anunță temperaturi scăzute în nord-vestul țării. Totodată, în majoritatea regiunilor, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial și descărcări electrice. Local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă importante şi izolat va cădea grindină

Sud-estul țării este acceptat de astfel de fenomene. În ceea ce privește situația de la munte, meteorologii anunță un vânt intensificat cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali, local în regiunile sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, îndeosebi asociat averselor.

Tot sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade în vest și nord-vest și 31 de grade în sud-est. Pe de altă parte, temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade. Izolat, mai ales în sud-est, noaptea va fi ceață.

În București pe de altă parte vremea se va menține călduroasă, dar instabilă, temperatura maximă situându-se în jurul a 30 de grade, pe când cea minimă va fi de 19 grade.

Și ziua de duminică vine cu vreme instabilă în majoritatea țării, excepție făcând sudul litoralului. Potrivit meteorologilor în ultima zi a acestei săptămâni cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, local se vor înregistra cantități de apă importante și izolat va cădea grindină.

Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme caldă în sud-estul țării, dar răcoroasă în rest și se vor situa între 17…18 grade în Crișana, Maramureș și nord-vestul Transilvaniei şi 32…33 de grade în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Pe arii restrânse, mai ales la sfârşitul nopţii, va fi ceață.

Ziua de duminică vine cu vreme caldă și pentru București. Meteorologi anunță că cerul va avea înnorări și, temporar, vor mai fi ploi slabe și, posibil, descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Vremea va reveni la normal de luni atunci când precipitațiile se vor ameliora. În majoritatea zonelor din țară vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

În același timp, meteorologii mai precizează că pe arii restrânse, mai ales noaptea, va fi ceață. La București pe de altă parte vremea va fi predominant frumoasă, cerul fiind variabil, iar vântul va suflând slab și moderat. ANM mai adaugă că temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.