Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a decis, joi, suspendarea deciziei prin care s-au impus măsuri suplimentare de limitare a pandemiei. Printre măsurile impuse miercuri se număra și programul mai scurt pentru toţi agenţii economici. Măsura a fost luată după o discuţie telefonică cu prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„În urma unei discuţii telefonice pe care Prefectul Capitalei a avut-o cu Primarul Sectorului 5 în această dimineaţă, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziţia dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului”, a transmis, oi, Primăria Sector 5.

Primarul a decis să aștepte deciziile luate de Guvern

Sursa citată a precizat că, la solicitarea prefectului, primarul a fost de acord să aştepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern şi care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei.

„Cei doi oficiali au căzut de acord în privinţa faptului că mai presus de orice este interesul şi sănătatea cetăţenilor, iar situaţia epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare”, a mai transmis Primăria Sector 5.

Anterior, prefectul Alin Stoica a anunţat că va ataca în contencios administrativ deciziile referitoare la restricţiile decise de Primăria Sectorului 5.

Ce măsuri ar fi fost aplicate de joi?

Dispoziţia primarului Cristian Popescu Piedone, dată în contextul situaţiei epidemiologice, stipula că programul mall-urilor, supermarketurilor, teraselor şi altor agenţi economici din Sectorul 5 este redus de joi până pe 11 aprilie, urmând să funcţioneze, de luni până vineri, între orele 7,00 – 19,00, iar sâmbăta şi duminica – în intervalul orar 7,00 – 15,00.

Programul pieţelor agroalimentare era stabilit de luni până vineri în intervalul orar 7,00 – 17,00, iar sâmbăta şi duminica – între 7,00 şi 15,00. Locurile de joacă rămâneau deschise zilnic până la ora 19,00.

De asemenea, programul benzinăriilor şi farmaciilor nu ar fi fost afectat, iar farmaciile non-stop ar fi avut în continuare program 24 din 24.

Nu în ultimul rând, în privinţa cursurilor şcolare, Primăria Sectorului 5 asigură în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, şi anume: măşti de protecţie pentru elevi şi profesori şi dezinfectanţi.