Primăriile și consiliile județene primesc peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului

Potrivit Ministerului Dezvoltării, banii vor merge către primării și consilii județene, o parte din bani ajungând și la serviciile de asistență socială și de protecție a copiilor.

”Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate astăzi de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Ministrul Cseke Attila spune că Executivul ”asigură susținerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Judeţene.”

”Statul a transferat această sarcină, aceste costuri, administraţiilor publice judeţene. Acum asigurăm susţinerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Judeţene. Decizia de astăzi asigură finanţarea necesară pentru copii”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Peste 2.000 de administrații locale au primit finanțare

Ministrul Cseke Attila a anunțat că 2.756 de administraţii locale din România au primit finanţare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de judeţe ale ţării.

”Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul.

Potrivit ministrului Cseke Attila, 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 lei, au primit o finanţare în valoare totală de 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii.

”Fondurile sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale”, a ai declarat ministrul.