Anunțul momentului de la Guvern! Acești români vor beneficia de salarii mai mari. Se întâmplă de la 1 ianuarie

Potrivit ministrului, decizia de creștere a salariilor a fost luată în urma unei întâlniri cu Ministerul Muncii și reprezentații sindicatelor din învățământ, în care s-a vorbit despre „nevoia și importanța unei salarizări corespunzătoare în sistemul de educație”.

„Am avut astăzi o întâlnire cu Ministerul Muncii și reprezentații sindicatelor din învățământ despre nevoia și importanța unei salarizări corespunzătoare în sistemul de educație. Nevoia de aplicare a creșterilor salariale de la 1 ianuarie 22, dar și nevoia de suplimentare a posturilor din educație generată de preluarea creșelor”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Anunțul făcut anterior de Sorin Cîmpeanu

Anterior, Sorin Cîmpeanu a susținut o declarație de presă în care a vorbit despre ceea ce se va întâmpla cu elevii, în contextul în care rata incidenței crește și avem din nou parte de un număr crescut de cazuri.

Potrivit acestuia, elevii ar putea fi testați de două ori pe săptămână, fiind nevoie și de 70 de milioane de teste de salivă până la finalul semestrului în curs.

Numărul testelor non-invazive care să fie administrate elevilor şi personalului didactic

„Lucrăm pentru a estima numărul testelor non-invazive care să fie administrate elevilor şi personalului didactic. (…) E vorba de o achiziţie de nivel foarte mare pentru că au rămas 11 săptămâni din semestrul I, având în vedere că procesul de screening înseamnă 6,4 milioane de teste necesare săptămânal, deci 70 de milioane de teste până la finalul semestrului”, a precizat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai spus că în școli se fac teste antigen și că Ministerul Sănătății a suplimentat numărul testelor puse la dispoziția unităților de învățământ cu 280.000.