Președintele PMP îi cheamă la vot pe cetățenii din Republica Moldova!

Mesajul acestuia a fost transmis cu ocazia organizării duminică, 11 iulie, a alegerilor parlamentare anticipate. Cristian Diaconescu este de părere că cetățenii din Republica Moldova își vor alege direcția pe care țara o va urma la scrutinul de duminică.

„Este cât se poate de important ca decizia să aparțină cât mai multor cetățeni”, a transmis Cristian Diaconescu, conform psnews.ro

Cristian Diaconescu, mesaj pentru moldovenii de peste Prut

Potrivit declarației respective, este unul dintre cele mai semnificative momente prin care societatea din Republica Moldova trece.

„În Republica Moldova, momentul electoral este unul dintre cele mai semnificative momente prin care societatea din Republica Moldova trece astăzi. Este momentul în care se va alege direcția pe care o va urma Republica Moldova, atât din punct de vedere parlamentar și guvernamental, dar și ca națiune. Din această perspectivă, în primul rând, îi îndemn cu toată căldura pe cetățenii din Republica Moldova să iasă la vot. Este cât se poate de important ca decizia să aparțină cât mai multor cetățeni.

În continuare, politicile publice în Republica Moldova vor fi sprijinite și vor trebui să fie însoțite de încrederea societății. Primul semnal din acest punct de vedere, într-un stat democratic, este expresia de vot. Sigur că, așa cum am menționat, susținerea Partidului Unității Naționale (PUN) reprezintă, din punct de vedere politic, mesajul pe care îl transmite Partidul Mișcarea Populară. În egală măsură, orientarea pro-occidentală a Republica Moldova s-a dovedit și până acum a fi benefică pentru modernizarea, creșterea nivelului de trai și îmbunătățirea oricărei perspective economice de viață pe care Republica Moldova și cetățenii acestui stat le au”, a punctat președintele PMP pentru sursa menționată.

Mai apoi, Cristian Diaconescu a punctat că rezultatul scrutinului de duminică va influența destinul Republicii Moldova pentru o perioadă lungă de timp.

„Din această perspectivă, este cât se poate de evident că ceea ce se va întâmpla începând de luni în privința organizării guvernamentale și parlamentare în Republica Moldova va influența destinul acestei țări într-o perioadă lungă de timp. Proiectul unionist este comun cu proiectul european.

În mod evident, nu pot exista din această perspectivă contradicții, așa că Republica Moldova în acest moment se află la o răspântie și este în egală măsură important să avem acel timp de încredere în valorile, standardele și criteriile pe care lumea occidentală le oferă statelor europene. Acest demers l-am verificat în România, noi, ca cetățeni, și s-a dovedit benefic din toate punctele de vedere. Este modelul politic de asociere la lumea occidentală pe care cred că și Republica Moldova îl poate împărtăși. Este unul verificat și omologat în România”, a conchis acesta.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu