Victor Ponta pregătește bomba politică a anului. Liderul Pro România negociază chiar acum cu un greu din politică. Dacă lucrurile vor avea finalitate, atunci va fi o adevărată dramă pentru PSD.

Mai exact, potrivit unor surse politice citate de g4media, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu negociează o eventuală fuziune între Pro România și ALDE. Decizia vine după ce PSD a hotărât, pentru prima dată în istoria sa, să meargă singur în alegeri. Social-democrații nu vor să facă alianțe electorale cu nici un partid. Decizia nu este una ușoară, mai ales că partidele lăsate libere țintesc același electorat cu cel al PSD.

Potrivit surselor citate, Ponta și Tăriceanu exclud varianta unei Alianțe între Pro România și ALDE. Motivul ține de un simplu calcul politic. În cazul alianței, cele două formațiuni vor fi obligate să strângă 7%, pentru că automat ar crește și pragul electoral.

Sursa menționată a susținut că fuziunea care ar urma să vină ar putea să aibă loc în jurul datei de 27 septembrie, adică după anunțarea rezultatelor la locale.

Trebuie amintit că pesediștii, reuniți în Consiliul Politic Naţional, au decis, marți, cu 69 de voturi pentru și 2 împotrivă, ca partidul să nu facă alianțe la alegerile parlamentare programate la sfârșitul acestui an.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat informația, la finalul ședințe conducerii partidului.

„Am decis astăzi ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Este o decizie clară. Vom discuta cu ceilalţi lideri politici despre alianţe postelectorale”, a anunțat el.

În aceste condiții, este exclusă o alianță cu Pro România  a lui Victor Ponta, cu PPUsl (controlat de Dan Voiculescu) sau cu ALDE  al lui Călin Popescu Tăriceanu. Cele trei forțe politice vor trebui să meargă în alegeri pe cont propriu sau să încerce fuziuni politice între ele pentru a reuși să mai strângă capital politic.