PNRR a fost trimis la Bruxelles. Cristian Ghinea: Suntem aproape de capătul drumului

În videoclipul de pe pagina sa de Facebook, ministrul Cristian Ghinea spune că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost trimis luni, la ora 15:30, la Bruxelles. El spune că sunt 240 de fișiere împărțite în aproape 30 de capitole.

”Salut oameni buni. Am trimis PNRR-ul la Bruxelles, adică în sistemul informatic al Comisiei Europene. La ora 15.30 am terminat de uploadat cele 240 de fișiere care înseamnă acum PNRR, împărțit pe aproape 30 de capitole”, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

”Este o muncă enormă”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai spus că PNRR reprezintă o muncă enormă depusă de colegii săi și că în ultima săptămână a stat la Guvern până seara târziu. Acesta a mai spus că pentru secțiunea Transporturi s-au trimis șase variante de lucru la Comisia Europeană și că România așteaptă evaluarea CE.

„Este o muncă enormă depusă de colegii mei. În ultima săptămână am stat aici până la 12, 1 noaptea. (…) Suntem aproape de capătului drumului. În acest moment România are PNRR oficial depus. Urmează evaluarea Comisiei Europene. Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare. Va trebui să decidem cum ținem cont de observații, astfel încât la toamnă să avem planul aprobat și să mergem mai departe”, adaugă Ghinea.

Acesta a mai spus că toate documentele vor fi publicate miercuri. Tot atunci vor fi prezentate toate detaliile din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sursă foto: Dreamstime