Europarlamentarul PSD Victor Negrescu reclamă că, până luni la ora 14.00, PNRR nu fusese depus la Comisia Europeană.

”Este clar că suntem printre ultimele state care vor depune planul dar cel mai grav este că şi la această oră tot corectează la el şi fac modificări”, susţine social-democratul.

”Haideţi cu depunerea planului! Până la ora 14h00 nu a fost nimic depus deşi astăzi era termenul. Este adevărat că până la ora 24h tot mai este timp. Este clar că suntem printre ultimele state care vor depune planul dar cel mai grav este că şi la această oră tot corectează la el şi fac modificări”, a scris, luni, pe Facebook, Victor Negrescu.

“Acest guvern arată ca un elev corigent”

”Cum să lucrezi un an la un plan, să fie de mai multe ori respins şi să fie corectat pe ultima sută de metri. Acest guvern arată ca un elev corigent care caută să înveţe în dimineaţa examenului de bacalaureat. Între timp, pe lângă criticile adresate de sindicate şi patronate, apar şi nemulţumiri din partea organizaţiilor neguvernamentale. Acest plan a reuşit să genereze consens naţional privind faptul că NU este un plan bun”, a mai scris Victor Negrescu.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie depus oficial, astăzi, la Comisia Europeană, acesta urmând să fie prezentat public în 2 iunie.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirma că România va fi printre puţinele state membre ale Uniunii Europene care va publica integral documentul, în timp ce premierul Florin Cîţu consideră că PNRR este „un program foarte bun pentru modul nostru de a face administraţie pentru că are clar nişte ţinte anuale şi dacă nu le loveşti, nu iei banii”.

Potrivit programului prezentat, săptămâna trecută, de ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, luni are loc depunerea oficială a PNRR în sistemul informatic al CE. Se vor depune 30 de documente separate, câte unul pentru fiecare capitol transversal şi pentru fiecare componentă, a precizat el.

Ghinea a menţionat că în 1 iunie se va face reunirea textelor într-un format pentru publicare, iar în 2 iunie va avea loc publicarea integrală şi prezentarea PNRR către publicul larg şi jurnalişti.