Super mulți bani pentru acești români!

Comisia Europeană a aprobat un ajutor pentru crescătorii de bovine din România, acordat pentru a-i susține pe fermierii afectați de pandemie.

Trebuie menționat și faptul că schema de ajutor se va aplica până în data de 31 decembrie 2021.

Comisia Europeană consideră că măsura este necesară

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că măsura este necesară, adecvată şi proporționată pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru. Amintim că schema schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe pentru a acoperi parțial pierderile de venituri suferite de crescătorii de bovine din cauza pandemiei.

România, pe locul nouă în UE la bovine

În cazul efectivelor de bovine, România s-a situat pe locul nouă în Uniunea Europeană, după Franţa, Germania, Spania, Irlanda, Italia, Polonia, Olanda şi Belgia.

Față de 1 decembrie 2019, numărul total de bovine la 1 decembrie 2020 a scăzut cu 0,6%, la 1,910 milioane capete, iar efectivul matcă a crescut cu 0,7%. Efectivele de bovine au scăzut continuu din anul 2006 până în anul 2011, ajungând la 1,988 milioane capete. Din anul 2011 până în anul 2020, efectivele de bovine s-au menţinut la un nivel aproximativ constant, reprezentând 65,1% în anul 2020 faţă de anul 2006.

Efectivul de matcă vizează atât vacile pentru lapte cât și bivolițele pentru reproducție şi junincii pentru reproducţie.

Sursă foto: Dreamstime