Mai mulți fermieri din România se arată extrem de indignați de modul în care ministrul Agriculturii, Adrian Oros gestionează situația despăgubirilor promise pentru seceta de primăvară. Totodată, după scandalul reabilitării sistemelor de irigații, aceștia nu au mai rezistat și au cerut ferm demisia acestuia.

Fermierul Cornel Stroescu a vorbit la AGRO TV, la emisiunea Agricultura la Raport, despre nemulțumirile pe care le are. Mai exact, acesta susține că nu înțelege cum de Adrian Oros a acceptat o astfel de funcție.

El a mai adăugat că guvernul trebuie să vadă foarte clar întreaga sa activitate în condițiile în care a reușit să dezamăgească mai mulți fermieri din România. 

”Vedem ce se întâmplă, cred că este cea mai slabă conducere MADR după ’90. (…) Eu nu mai pot să concep cum acest domn mai poate să dețină o astfel de funcție. Destinul agriculturii unei țări cu o suprafață însemnată. (…) Există o majoritate în Parlament, există un Guvern. Aceste partide care sunt acum în coaliția de guvernare chiar nu au găsit un om în fruntea Ministerului Agriculturii, care să facă ceva acolo, care să aibă habar de agricultură?

Sperăm că ne va auzi cineva și va înțelege că acest domn trebuie să plece din fruntea Ministerului. Mai dezamăgit, ca fermier, n-am fost niciodată”, a spus fermierul Cornel Stroescu în direct la AGRO TV.

”Nici la politică nu se pricepe”

De cealaltă parte, președintele Asociației Fermierilor Români, Adrian Rădulescu, susține că Adrian Oros nu cunoaște „ABC-ul agriculturii”. El a adăugat că a avut o singură întrevedere cu acesta, când a fost nevoit să se ducă ”peste dânsul”, pentru că nu a fost primit.

În ceea ce privește proiectele din domeniul agriculturii, Adrian Rădulescu susține că niciun proiect nu a fost aprobat și adaugă că Adrian Oros nu se pricepe nici măcar la politică.

”Eu m-am văzut o singură dată cu ministrul agriculturii, nu că m-a primit, ci m-am dus eu peste dânsul. Avea o întâlnire cu agricultorii, doar cei care nu-l criticau. El nu cunoaște ABC-ul agriculturii, este zero tăiat în patru. N-are nici măcar vocabular de agricultor, noțiuni minime. (…) Ați văzut ce s-a întâmplat cu PNRR – suntem morți.

În ceea ce privește agricultura, nu avem niciun proiect aprobat. (…) Nici la politică nu se pricepe (ministrul agriculturii – n.r.); măcar aș zice că e băiat deștept, dar nu se pricepe la agricultură; dar nu știe nimic, zero. Era vicepreședintele Comisiei de Agricultură. Eu am participat la multe ședințe, dar n-a scos o vorbă niciodată, n-a avut vreo părere”, a precizat președintele Asociației Fermierilor Români, Adrian Rădulescu.