Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la Bacău, că actualul Guvern poate face rost foarte ușor de bani pentru creșterea punctului de pensie cu 40 de procente.

Concret, liderul PSD este de părere că Guvernul condus de Ludovic Orban poate face rost de bani pentru pensii dacă impozitează prin OUG pensiile speciale și dacă folosește banii aflați deja în buget.

„(Mărirea cu 40% a punctului de pensie) Este sustenabilă, nu afectează în niciun fel bugetul României.

Există un capitol în buget, „Acțiuni Generale”, la Ministerul de Finanțe, unde veți descoperi acești bani. E adevărat, sunt ținuți ca pușculiță electorală pentru alegerile din decembrie.

Pot da și o ordonanță de urgență să impoziteze pensiile speciale și intră de îndată în vigoare și își fac rost de bani”, a declarat Marcel Ciolacu.

Când se măresc pensiile cu 40%

Marea veste vine din partea liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Explicațiile acestuia survin după ce, în urmă cu puțin timp, acesta a declarat că banii necesari acestei majorări există, iar ministrul finanțelor, Florin Cîțu este un „mincinos ordinar”.

„Odată cu promulgarea legii care a trecut astăzi prin Parlament. Orice ordonanță de urgență vine în Parlament să devină lege, a devenit lege, merge la promulgare. Dacă nu o atacă Partidul Național Liberal… PSD-ul e minoritar în Parlament. Astăzi au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL:

În rest, din fiecare grup, și de la minorități, și de la UDMR. Cum poți să vii cu acuze? Oameni buni, este o lege, trebuie respectată în România. Legea de bazăn este promulgată de Klaus Iohannis”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Totodată, întrebat unde există banii necesari pentru majorarea pensiilor cu 40%, Marcel Ciolacu a răspuns că aceștia se află în fondul de rezervă al premierului, dar și în buget.

„Din fondul de rezervă al prim-ministrului pe care l-a folosit până acum electoral să cumpere parlamentari și primari. Vă dau un singur exemplu: primarii de la Giurgiu, unde primarii care au plecat de la PSD au primit de zece ori sume mai mari și primarii PSD o treime din resursele bugetare. (…)

Și a doua sursă, este în buget, ‘Acțiuni generale ale Ministerului de Finanțe’. Deci, este altă minciună că deficitul va crește – rămâne deficitul prognozat de ei, 8,64%. Au acești bani”, a spus Ciolacu.