Mai precis, liderul social-democrat a precizat că va ataca în instanță  decizia Guvernului prin care au fost alocați bani către administrațiile locale. Marcel Ciolacu acuză faptul că au fost favorizați cei din PNL.

„Asistăm zilele acestea la cel mai sinistru spectacol pe care-l oferă partidele care au pierdut aceste alegeri. Mai mult, îl observăm pe „subsemnatul” Ludovic Orban, cel care acum o săptămână ne anunța că, democratic, partidul care a câștigat alegerile trebuie să facă propunerea de prim-ministru către președintele României, cum încearcă cu disperare să se mențină în fruntea Partidului Național Liberal prin două lucruri: prin fi iarăși prim-ministru, cu toate că și-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile, iar astăzi, Guvernul a emis o hotărâre de Guvern prin care a împărțit sume importante doar administrațiilor conduse de membri ai Partidului Național Liberal. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat, la fel, un HG cu o mită electorală către administrațiile PNL. Aceasta este o mită pentru ca primarii PNL să-l susțină în continuare pentru a fi președintele Partidului Național Liberal.”, a declara Ciolacu.

Hotărârea a fost luată în Consiliul Politic Național

Liderul social-democrat anunță că hotărârea a fost luată împreună cu colegii săi în Consiliul Politic Național.

”Am luat hotărârea, în Consiliul Politic Național, alături de colegii mei, să atacăm atât în contencios administrativ această hotărâre de Guvern, să solicităm o ordonanță de suspendare a aplicării hotărârii de Guvern, cât și, mai mult, să facem un demers către miniștrii care au avizat această hotărâre de Guvern. Ni se pare corect ca după 30 de ani această practică să înceteze: nimeni, niciodată, niciun prim-ministru și niciun Guvern nu și-au permis așa ceva. Vă repet, acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub Guvernul domnului Orban.”, mai spune liderul PSD.

”H.G.-ul făcea referire la faptul că s-au mutat sume importante în Fondul de Rezervă al prim-ministrului și de acolo, discreționar, deoarece, dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanțe, s-ar fi făcut în funcție de o formulă, s-au mutat în Fondul de Rezervă a prim-ministrului și de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea