Liderul AUR, George Simion, a reacționat acid după ultimele declarații făcut de lierul PSD Marcel Ciolacu privind vizita la Cotroceni. Acesta susține că președintele Klaus Iohannis nu are nicio problemă în cazul în care PSD-ul nu va merge la consultări, iar anunțul lui Ciolacu nu are niciun sens.

Totodată, el a subliniat faptul că partidul pe care în conduce își va lua ”treaba în serios” și ar putea iniția o procedură de suspendare.

„O să ne luăm noi treba în serios și o să inițiem procedura de suspendare. O să ne cheme că e obligat de Constituție. Nu înțeleg ce a zis domnul Ciolacu că nu participă la consultări. Sunt convins că domnul Iohannis s-a speriat să audă asta și că îi încurcă rău planul de a avea guvernul lui”, a spus George Simion, la Antena 3.

El a vorbit și despre propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier. Liderul AUR consideră că acest lucru este doar ”o cacealma” și încă așteaptă o propunere ”adevărată”.

Ce spune Marcel Ciolacu

”E o cacealma propunerea lui Cîțu, e folosită ca o tratativă, așteptăm să vedem care e propunerea adevărată, că acest ministru care s-a împrumutat cât generația părinților noștri în doar un an de zile”, a mai adăugat Simion.

Reacția liderului AUR vine după ce oreședintele social-democraților, Marcel Ciolacu,  a anunțat că PSD nu va merge la consultările de la Cotroceni, dacă nu este primul invitat, în calitatea sa de câștigător al alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

”Trebuie să revenim în spiritul şi litera Constituţiei. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD şi sper din tot sufletul ca preşedintele să nu facă greşeala să invite PNL înainte. Voi avea o discuție cu colegii mei. Dacă nu suntem invitaţi ca partid câştigător, să nu mergem la aceste consultări”, a spus președintele PSD, la TVR.

Sursă foto: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu