George Simion, co-preşedintele AUR, spune că propunerea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier este ”o glumă”, ”o cacealma pe care preşedintele Klaus Iohannis o foloseşte”.

”Ni se pare o glumă, probabil este o cacealma pe care preşedintele Klaus Iohannis o foloseşte în negocierile cu celelalte forţe politice cu care intenţionează să-şi impună guvernul. Florin Cîţu nu poate fi o propunere serioasă de prim ministru”, a afirmat, miercuri seară, la B 1 TV, George Simion, potrivit news.ro.

Întrbat dacă AUR va face o propunere de premier, Simion a afirmat: ”Noi suntem a patra forţă politică. Nu prea putem noi să propunem o variantă de prim-ministru pentru că abia a aflat lumea de noi şi am luat 10% din voturi. Aşteptam sa vedem numele propuse de primele trei forţe: PSD,  PNL şi USR”.

Simion a precizat că numele de premier vehiculate până acum – Florin Cîţu (PNL), Alexandru Rafila (PSD) şi Dacian Cioloş (USR PLUS) nu-i conving pe parlamentarii formaţiunii.

” Nu ne conving niciunul din aceste trei nume. Aşteptăm negocieri, dialog, să venim şi noi dacă va fi cazul cu o variante către celelalte 3 forţe politice dacă vor avea nevoie de votul nostru. Până acum nu am purtat nici o discuţie în acest sens cu reprezentanţii partidelor politice”,  a mai declarat Simion.

Rezultate finale alegeri parlamentare

PSD a obţinut la alegerile parlamentare 29,32% dintre voturile exprimate pentru Senat şi 28,90% pentru Camera Deputaţilor, iar PNL – 25,58% la Senat şi 25,19% la Camera Deputaţilor, potrivit datelor finale, înainte de soluţionarea contestaţiilor, prezentate miercuri de Biroul Electoral Central. Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 15,86% la Senat şi 15,37% la Camera Deputaţilor.

Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 9,17% dintre voturi la Senat şi 9,08% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 5,89% la Senat şi 5,74% la Camera Deputaţilor. PMP şi Pro România nu au atins pragul de 5% pentru a intra în Parlament.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica