Lovitură pentru PSD. Profesorul Alexandru Rafila, singura speranță în posibilitatea ca  social-democrații să poată forma noul guvern, ar putea fi infectat cu noul coronavirus.

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru postul de Premier, se află în izolare, după ce un membru al familiei a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Testul rapid a ieșit negativ

”Profesorul Rafila este în izolare. Ne-a anunțat că un membru al familiei a fost testat pozitiv cu Covid-19”, au declarat surse din conducerea PSD, conform Antena 3.

Potrivit surselor citate, Alexandru Rafila s-a testat, însă nu a primit rezultatul. Membrul de familie testat pozitiv este chiar soția profesorului Rafila.

Conform Digi 24, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, s-a testat cu test PCR și nu a primit rezultatul deocamdată, însă a făcut și un test rapid, care a ieșit negativ.

”Aşteptăm rezultatele oficiale”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Partidul Social Democrat va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier în persoana lui Alexandru Rafila. Anunțul vine după ce Ludovic Orban a anunțat că-și dă demisia din funcția de prim-ministru.

Ciolacu a afirmat că PSD va aştepta rezultatele oficiale și că mai apoi Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituţia şi să cheme partidele la consultări. Liderul PSD a confirmat că partidul pe care îl conduce va merge la Cotroceni și va înainta președintelui drept propunere de premier pe medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

”Noi aşteptăm rezultatele oficiale şi din acel moment aşteptăm respectarea Constituţiei şi preşedintele să cheme partidele la consultări. Am să le propun colegilor miercuri sau joi cel târziu, în funcţie de cum vor fi anunţate rezultatele finale, ca să mergem la Cotroceni cu domnul Alexandru Rafila pentru funcţia de premier”, a declarat Ciolacu într-o intervenţie telefonică la Digi24.

În urmă cu doar o zi, Marcel Ciolacu preciza că PSD are patru nume de premier și că el nu se află printre propuneri.

Foto: INQUAM / Sabin Cîrstoveanu.