Astăzi este ziua în care vom afla dacă Liviu Dragnea iese sau nu din închisoare.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a ajuns, joi, la Instanţa Supremă, unde se va lua în discuţie la prim termen contestaţia sa la executare a pedepsei definitive din dosarul angajărilor fictive.

Ora la care ar putea fi eliberat Liviu Dragnea este între 19-20 în această seară, însă șansele pentru ca fostul lider al PSD să fie eliberat sunt destul de mici.
În cazul în care va avea o decizie favorabilă, Liviu Dragnea va fi eliberat imediat.
Din completul de judecători care va evalua contestația face parte și Ionuț Matei.

Dragnea are și un plan B

Fostul lider al PSD are calculele deja bine stabilite. În cazul în care cererea de astăzi va fi respinsă, acesta mai are încă o cale de atac: revizuirea.

În cererea depusă pe 6 ianuarie la ÎCCJ, avocații lui Dragnea arată motivele pentru care au formulat contestația la executare.

“Din Decizia CCR nr. 417 din 3 iulie 2019 rezulta indiscutabil ca sentinta penala prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate si pe care acum o executa strict in temeiul acestei sentinte (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latura penala) a fost pronuntata de un complet nelegal constituit, adica de o instanta care nu este prevazuta de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arata in cererea depusa la Inalta Curte.