Concret, deputatul USR Claudiu Năsui aprobă demersul făcut de PNL împotriva Avocatului Poporului. Acesta este de părere că Renate Weber apără pensiile speciale în loc să-i apere pe cetățeni.

Avocatul poporului apără specialii, pe banii cetățenilor. A devenit obișnuință să aflăm despre cum cei de la putere se folosesc de pozițiile lor pentru a-și însuși privilegii și a se asigura că și le păstrează.

Ce este si mai trist e că pârghiile prin care fac asta ne costă tot pe noi, pe contribuabili. Să luăm exemplul doamnei Renate Weber, care este avocatul poporului în momentul de față.”, și-a început acesta mesajul pe pagina sa de Facebook.

Câți bani primește Renate Weber

Claudiu Năsui a scris în aceeași postare despre salariul pe care îl are Renate Weber în funcția e Avocat al Poporului.

”Aceasta are o remunerație lunară de peste 2.600 de euro, adică echivalentul a ceea ce câștigă cumulat aproape 10 români pe salariul minim. Pentru banii aceștia, doamna Weber ar trebui să vegheze la respectarea drepturilor fundamentale pe care fiecare român le are, printre altele.

Ce priorități are însă dumneaei în acest mandat? Ei bine, doamna Weber ne reamintește că impozitarea pensiilor speciale este discriminatorie și astfel își motivează indemizația enormă de la stat pentru încă o lună.

Aici vedem cât de greșit este construit sistemul. Nimeni nu se întreabă dacă pensiile speciale în sine nu sunt discriminatorii, ci toți se dau peste cap să le salveze. Cum este asta responsabilitatea avocatului poporului care tocmai de astfel de inechitați ar trebui să ne păzească?”, scrie Claudiu Năsui.