Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru PSD al Muncii şi fost primar al Craiovei, se laudă, pe pagina ei de socializare, cu un proiect pe care l-a început în urmă cu şapte ani şi care a fost acum aprobat de comisarul european pentru Politică Regională şi Urbană.

„Din ce în ce mai aproape de visul craiovenilor! Proiectul demarat de mine acum 7 ani a fost semnat de comisarul european și în Dolj și Craiova intră peste 450 milioane de euro pentru apa plată de Izvarna la robinet și canalizare. Mult succes Companiei de Apă Oltenia în implementare!”, a scrie Lia Olguţa Vasilescu pe pagina ei de Facebook, alături de o ştire difuzată de TVR Craiova.

Este vorba despre Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Dolj. A fost aprobată suma de peste 450 milioane de euro, reprezentând construcţia conductelor de apă şi canalizare pentru Craiova şi alte 22 de localităţi din Dolj şi a firului 2 de aducţiune Izvarna – Craiova.

Beneficiul apei Izvarna constă în faptul că are un chimism apropiat cu cel al apei plate, aşa că nu necesită tratarea. Izvorul de la Izvarna este cel mai mare izvor de formaţiuni carstice din România. Captarea izvoarelor a fost posibilă în 1965, pentru a crea conducta de aducţiune dintre Izvarna şi Craiova, pe o lungime de 120 km.