Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că Apa Nova a dat asigurări că apa de la robinet din Bucureşti este potabilă.

„Apa Nova a dat asigurări că apa de la robinet din Bucureşti este potabilă şi că se fac zilnic teste complexe în acest sens. Pentru a confirma şi reatesta calitatea apei potabile, Apa Nova prelevează şi testează zilnic probe din cele 54 de puncte fixe stabilite de comun acord cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice, din sistemul de distribuţie a apei care acoperă întreg oraşul, probe care sunt analizate în unul dintre laboratoarele acreditate Apa Nova, cât şi în laboratoarele altor instituţii”, a postat Firea pe Facebook.

Ea a spus că Apa Nova a dat asigurări că apa potabilă nu este un mijloc de transmitere a acestui virus.

Firea a menţionat că, mai mult, în niciun moment al procesului de producţie, niciun angajat Apa Nova nu intră în contact cu apa potabilă distribuită consumatorilor din Capitală, acesta fiind complet automatizat şi digitalizat.

“STB SA a mobilizat tot personalul disponibil pentru igienizarea şi decontaminarea tuturor celor aproximativ 1.600 de vehicule aflate în parcul circulant. De asemenea, operatorii de salubrizare din toate sectoarele Capitalei spală cu clor arterele din Bucureşti!”, a mai postat Firea.